Saša Kovačević: U ritmu svedenog kolorita

Popularni pevač Saša Kovačević svoj moderan vizuelni identitet izgradio je birajući jednostavne i jednobojne odevne kombinacije, u kojima je džins obavezan, dok za svečane prilike bira tamna odela
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Popularni mladi pop pevač i student obrade zvuka Saša Kovačević, poverio nam je pre dve godine da ne voli da nosi ekstravagantne odevne kombinacije kojima bi privlačio pažnju na sceni, kao i da za svoj atraktivni izgled najviše duguje zdravoj ishrani i telesnim vežbama na koje svakodnevno odlazi. Bez obzira na profesiju, simpatični dvadesetdvogodišnjak smatra da njegovim godinama najbolje pristaje kežual garderoba, pa zato za svoj sportsko-elegantni izraz bira kvalitetne komade odeće, koje veoma često razmenjuje sa svojim starijim bratom Radetom. Za nastupe na kojima puni klubove i diskoteke  kombinuje jednobojnu odeću, a njegov scenski stajling gotovo se ne razlikuje od onog privatnog.
U kojoj garderobi se osećate najprijatnije?

- Volim da nosim farmerke, sakoe i dukserice. Obožavam jednobojne stvari, najviše one bele, a često se odlučujem i za crno odelo u kombinaciji sa crnom košuljom.
Kupujete li sami sebi garderobu?

- Pazarim ono što mi se dopada, bez obzira na to da li je reč o markiranim stvarima ili ne. Podjednako volim da šopingujem, kako u domaćim, tako i u buticima u inostranstvu. Povremeno razmenjujem stvari sa starijim bratom Radetom, koji voli da kopira moj stil odevanja. On je muzički producent pa su nam i profesije slične, ali se ja šalim da je on moj fan kada je reč o odevanju.
Zar nije logično da se vi ugledate na njega, pošto je stariji?

- Naravno da sam kao mlađi ja uzimao njegove stvari, ali to je počelo tek od osmog razreda, jer sam do tada bio jedva nešto viši od jednog metra. Sećam se da sam u tom uzrastu nosio široke dukserice, trenerke i majice i izgledao kao pravi reper.
U našem editorijalu takođe nosite široke stvari. Da li biste se vratili takvom načinu odevanja?

- Ne, jer se trenutno ne osećam tako. Period oblačenja u reperskom fazonu pratila je i odgovarajuća vrsta muzike koju sam tada slušao.
Koji svoj nastup pamtite po upečatljivoj scenskoj garderobi u kojoj ste se predstavili publici?

- Nedavno završeni Radijski festival na kojem sam pobedio. Posebno mi se dopada crno odelo uz koje sam, na drugoj večeri, nosio svetlu kravatu.
Pamtite li neki svoj modni promašaj?

- To se događa svakome, pa i meni. Kad sam neraspoložen, oblačim prvo što mi padne pod ruku, a to zaista može da bude promašaj.
Ko vam bira garderobu za spotove?

- U poslednje vreme biram je sam, jer sam svojim izgledom u spotovima uglavnom bio nezadovoljan, naročito u prvom, koji sam snimio za pesmu Jedina si vredela. Tada sam stajling poverio jednoj stilistkinji, a sada sam siguran da se tako više nikada ne bih obukao.
U tom spotu ste obnaženi do pojasa. Da li je to bilo na vašu inicijativu?

- Skinuo sam se na nagovor ljudi koji su radili spot i to samo zato što je takav imidž odgovarao ambijentu u kojem smo snimali. U sceni u parku trebalo je da, dok sedim ispod drveta, crtam ženski portret. Nisam poklonik pokazivanja mišića.
Jeste li od tada postali skeptični prema stilistima?

- Jednostavno, znam šta mi najbolje stoji i nema razloga da me bilo ko savetuje kako bi trebalo da se obučem.
Koliko su na formiranje vašeg ukusa odevanja uticali otac Dragan i majka Milena?

- Oblačili su me samo u ranom detinjstvu, do četvrtog, petog razreda osnovne škole, što je i uobičajeno za taj period. Posle toga prepustili su mi odabir garderobe.
Imate li uzore u javnom životu, kada je reč o oblačenju?

- Dopada mi se stil Dejvida Bekama.
Da li je tačno da ćete skratiti kosu i napraviti frizuru sličnu Bekamovoj?

- Ne šišam se da bih ličio na tog slavnog fudbalera, iako su me još kao klinca, u periodu kada sam nosio kratku kosu sličnu njegovoj, zaustavljali na ulici komentarišući: Da li vam je Dejvid brat?
Šta je izazvalo odluku da promenite frizuru?

- Zbog mnogobrojnih snimanja svakodnevno stavljam gel na kosu, pa moram dva puta dnevno da je perem, što u znatnoj meri oštećuje vlasi. Nisam ljubitelj kratke kose, ali mi se čini da je, posle dve godine na estradnoj sceni, došlo vreme za malu promenu.
Nosite li asesoare?

- U zimskom periodu najviše volim da odevnu kombinaciju ukrasim šalom od toplog i prijatnog materijala.
Reklo bi se da volite i nakit?

- Izuzetno, pa zato nosim narukvice, prsten na palcu, minđuše i brojanicu.
Kako održavate vitku figuru?

- Svakodnevno vežbam u teretani, ali ne volim da pokazujem telo, pa retko nosim majice pripijene uz telo. Neke od njih su na nastupima delovale uzano, jer sam se proteklog leta, u roku od dva-tri meseca, ugojio deset kilograma. U narednih mesec dana delimično ću se povući sa javne scene, što će biti prilika da se još intenzivnije posvetim održavanju fizičke kondicije.
Odlazite li u kozmetičke salone
?
- S vremena na vreme, jer mi je higijena kože oduvek bila na prvom mestu. Idem na tretmane lica, ali ne radim pedikir, manikir niti čupam obrve.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u 121. broju magazina Story, 15. januara 2008. godine.

makonda-tracker