Slavna Martinović: revija u Reksu

Naša modna dizajnerka, stilistkinja, pozorišna i filmska kostimografkinja Slavna Martinović, u saradnji sa kompanijom Vip mobile, u Kulturnom centru Rex, predstavila je svoju kolekciju za sezonu proleće - leto 2010. godine, pod nazivom This side of paradise (O
0
1 / 6 Foto: Promo

Kreativna i uvek drugačija, Slavna Martinović je svoju novu kolekciju prikazala na originalan i nesvakidašnji način. Manekenke nisu prošetale pistom, već su sedele i uživale u ležernom ambijentu zlatnog ostrva, dok im je publika prilazila i sa velikom pažnjom posmatrala i upijala svaki detalj Slavnine nove kolekcije.

Modeli kolekcije This side of paradise vraćaju dvadesete i tridesete godine prošlog veka na modnu scenu. Kolekcija je inspirisana Dalekim istokom i tradicionalnim ručnim radom sa ovih prostora, za čiju izradu su korišćeni najfiniji materijali, svila, koža i ručno rađena čipka. Slavnina kolekcija obiluje ručno heklanim detaljima, kao i bojenim ružičastim, tirkiznim i zlatnim komadima ukrašenim paunovim perjem i krilima od kristala i šljokica. Neki od modela zahtevali su i do 300 sati ručnog rada. Kolekcija se sastoji od 15 luksuznih modela, koji će biti dostupni samo u limitiranim serijama, jer Slavna svoje modele za sada izrađuje u ateljeu kao unikatne komade u malim količinama.

Kompanija Vip mobile i Slavna Martinović započeli su saradnju krajem novembra 2007. godine izložbom unikatnih kostima Diva, kreiranih za pevačicu Aleksandru Kovač. Saradnja je nastavljena modnom revijom Vintage Melancholy kada je Slavna prvi put počela da stvara i kao modni dizajner pod sopstvenom etiketom. Usledila je revija Brave new luxury, predstavljena publici u Berlinu i Beogradu, uz  veliki broj pozitivnih modnih kritika, a nakon nje, upravo predstavljena kolekcija Ova strana raja.

 

makonda-tracker