Jesenji motivi na vašem reveru

Umetnica Ljudmila Stratimirović predstaviće 17. novembra 2009. u 20 časova, u Supermarketu svoju novu kolekciju nakita
0
1 / 4 Foto: Promo

Primenjena umetnica Ljudmila Stratimirović, trenutno umetnički direktor kulturnog centra Grad, u Supermarket koncept radnji predstaviće samostalnu kolekciju nakita za jesen i zimu sa keramičarkom Anom Jakić Jevtović.

Prefinjenost materijala, ali i neizbežna posvećenost pri radu sa porcelanom doprineli su da ove komade karakteriše tananost i elegancija. U kombinaciji sa printovima sve dobija neki novi pristup, kada je izrada broševa u pitanju.

Ljudmila je počela 2008. da radi kolekciju porcelanskih broševa, koja je zajedno sa još nekoliko domaćih autora predstavljena u Stokholmu tokom oktobra 2008. godine u okviru projekta Belgrade Connection.

Pored brojnih samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, Velikoj Britaniji, Holandiji, Italiji, Švedskoj, učestvovala je kao predstavnik naše zemlje na izložbi Terra di Mezzo u Italiji 2009. Pored toga, Ljudmila je ušla u izbor od 1000 svetskih dizajnera savremenog nakita čiji su radovi publikovani u vrlo ekskluzivnom izdanju Darling publication, posvećenom savremenom nakitu, namenjenom galerijama i muzejima Compendium finals of contemporary jewellers 2008., koje će biti izloženo tokom trajanja izložbe.

Najnovije kolekcije ogrlica i broševa prodaju se i u Stokholmu, Skoplju, Zagrebu, a mogu se nabaviti i na izložbama pod nazivom Moda za poneti u organizaciji Kulturnog Fronta.

Ljudmila je diplomirala na Fakultetu Primenjenih Umetnosti u Beogradu, na odseku scenografije. Od 1992 je učestvovala na mnogim festivalima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Austriji sa pozorišnom trupom Pozorište Šešira.

Dobitnik je godišnja nagrada ULUPUDSa 1994., kao i počasne diplome za dizajn kape za kupanje na 100% Rubber, takmičenju za dizajn u Londonu 1999.

Od 2005. vodi projekat humanitarnih izložbi Specijalne zatvorske bolnice, a od 2007. projekat Moda za poneti.

Izložba će trajati do kraja novembra.

makonda-tracker