Danijela Pantić i Marija Veljković: Kežual stil voditeljki Slagalice

Mada na televiziji poštuju određena pravila odevanja, voditeljke kviza Slagalica Danijela Pantić i Marija Veljković privatno se oblače u kežual stilu i vole da šopinguju
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Voditeljke kviza Slagalica Danijela Pantić i Marija Veljković slažu se da im je tokom snimanja veoma važno da izgledaju lepo jer jedino na taj način mogu besprekorno da rade svoj posao. Iako se po karakteru veoma razlikuju, njihovi prioriteti u oblačenju prilično su slični pa tako obe obožavaju da šopinguju u inostranstvu i ne vole da razmenjuju garderobu. Ali, dok Danijela uživa poklanjajući stare stvari, Marija pažljivo čuva sve odevne predmete jer se nikada ne zna kada će se ponovo vratiti u modu.
Koliko se vaš privatni stil razlikuje od onoga na televiziji?

Danijela:
U privatnom životu često nosim džins, čizme, cipele koje nemaju visoku potpeticu i japanke, a u Slagalici gotovo sve osim toga. Televizija ima neka pravila koja bi trebalo poštovati kada je reč o materijalima i bojama, pa svoju omiljenu braon nijansu ne mogu da nosim.
Marija:
Postoje stvari koje nosim tokom emisije, a koje bih i privatno obukla, ali je moj stil malo opušteniji. Ponekad ipak na snimanju koristim svoj nakit, detalje i cipele.
Birate li sami
garderobu koju nosite na snimanjima kviza Slagalica ili imate stilistu?
Danijela:
Imam stilistu Mimu Miković, kojoj je jasno kakav mi je stil i šta nikako ne bih obukla i uglavnom mi ispunjava želje. Pre nego što sam je upoznala gotovo da nisam nosila suknje, ali zahvaljujući njenom insistiranju sada ih povremeno odevam.
Marija:
Nikada se ne bih usudila da sama biram garderobu za snimanja jer nisam dovoljno sigurna u svoj ukus i smatram da to treba da rade stručnjaci. 
Jeste li nekada pred TV kamerama nosili garderobu neodgovarajuće veličine?
Danijela:
Da, jer se ne uklapam u standardne konfekcijske brojeve i kada su mi rukavi dobri, obično imam viška materijala u struku, i obrnuto. Događalo se da mi je sako preširok, pa da na leđima nosim nekoliko štipaljki. Prava je sreća što se u emisiji ne okrećem.
Marija:
Sve može uspešno da se pokrije, suzi na leđima, ili se stavi kaiš... Jednom sam nosila cipele broj veće, ali sada na snimanju nosim isključivo svoju obuću.
Koliko vam je bitno da tokom snimanja lepo izgledate?
Danijela:
To je veoma bitno, posebno za voditeljke jer je televizija medij koji se gleda! Važno mi je da se dobro osećam u garderobi koju nosim da bih bila koncentrisana na posao, koji mi je u tom trenutku najvažniji.
Marija:
Naš kviz veoma je gledan i ne bih mogla da podnesem da me jednog dana milion i šest stotina hiljada gledalaca vidi u izdanju koje nije baš najreprezentativnije. Meni uvek znači da izgledam lepo, ali i da me ništa ne steže, a sve to veoma utiče na moj rad.
Koliko pažnje pridajete garderobi?
Danijela:
Važna mi je robna marka, ali ne i presudna. Nekada sam kupovala i na buvljaku, a sada više to ne radim jer sam shvatila da jeftina garderoba kratko traje. Ime, ipak, znači kvalitet, jedini je problem naći original.
Marija:
Obožavam garderobu i to da sam lepo obučena. Ne moram  uvek da budem potpuno doterana, već volim da mi je prijatno u garderobi koju nosim.
Smatrate li da zbog toga što ste javna ličnost morate u svakoj prilici da izgledate lepo i uredno?
Danijela:
Lepo i uredno da, ali ne i estradno. Dopada mi se stil Andželine Džoli koja je uvek obučena jednostavno, ali dobro. Volim adekvatno odabrane detalje uz jednostavnu garderobu!
Marija:
Smatram da uvek treba da izgledam lepo, pogotovo uredno, ali ne zbog toga sto sam javna ličnost, već mislim da svi treba da vode računa o sebi.
Pridajete li mnogo pažnje oblačenju?
Danijela:
Ne želim da robujem stvarima, one su tu da služe meni, a ne ja njima i nisam veliki pobornik modnih trendova. Prilikom izbora garderobe uvek pogledam sastav, jer mi je važno da izaberem prirodne materijale.
Marija:
Ja sam fanatik za garderobu i pravi sam kolekcionar najrazličitijih stvari. Volim da imam lepe i zanimljive odevne predmete svih boja...
Razmenjujete li sa nekim garderobu?
Danijela:
Kada sam bila gimnazijalka, često sam to radila. Činilo mi se da u mom ormaru nikad nema dovoljno stvari, a da je ono što je u tuđim ormarima lepše! Sada ne želim i ne volim da nosim bluze koje je već neko oblačio, niti mi prija da neko koristi moje košulje ili pantalone, pa makar i nakratko.
Marija:
Ako se desi da meni ili mojim drugaricama zafali neki deo garderobe, možemo da se zamenimo, ali to je veoma retko.
Da li staru garderobu poklanjate ili bacate?
Danijela:
Poklanjam je. Kada sam pre dve godine prešla u vegetarijance, sestru sam obradovala bundom i šubarom. Uvek se nađe neko kome se sviđaju moje stare stvari.
Marija:
Garderobu nikad ne bacam, osim ako se pocepa, pa nije više upotrebljiva.
Idete li često u šoping?
Danijela:
Nekada sam uživala u tome, ali sada mi se čini da je tržište prezasićeno svakakvom robom, mnogi komadi liče jedni na druge, posebno obuća. Volim drugačije stvari, one koje se prave u malim serijama.
Marija:
O, da! Tako se smirujem posle napornog radnog dana. Volim da idem po radnjama i gledam stvari, čak i kada ne kupujem. Nekada se desi da mi se nedeljama ništa ne svidi, a nekad idem u šoping iz dana u dan.
Volite li da kupujete odevne predmete u inostranstvu?
Danijela:
Obožavam! Ne volim da nosim ono što svi nose, te mi zadovoljstvo pričinjavaju robne marke kojih nema na našem tržištu. Zara mi je bila zanimljiva dok sam te odevne predmete kupovala u Španiji i Grčkoj, sada biram neke druge brendove poput: Ann Taylor, Eddi Bauera, Etcetera.
Marija:
Svaka moja poseta nekoj zemlji uključuje i šoping, kao sastavni deo upoznavanja tog kraja zemaljske kugle. Prošle godine sam kupovala letnje stvari u Americi, a taj fazon je postao popularan kod nas tek ovog proleća.
Čitate li modne magazine?
Danijela:
Iskreno, više ih gledam, nego što ih čitam. Volim zanimljive reportaže o detaljima koji su obeležili nekoliko modnih vekova, poput korseta ili šešira.
Marija:
Gotovo nikad mi neki tekst iz modnih časopisa ne zadrži pažnju da bih ga celog pročitala, mada ponekad volim da ih prelistam.
Pridajete li veću pažnju frizuri ili odevanju?
Danijela:
Ja brinem o garderobi i šminki, a moja kosa je u sigurnim rukama, jer o njoj brine moj frizer Aleksa, meni ostaje samo da na vreme dođem na farbanje i šišanje. Priznajem da su podjednako važni i frizura, i garderoba, i šminka.
Marija:
Kod mene bi odevanje zauzelo prvo mesto. To ne znači da idem neuredne kose. Često se feniram kod frizera jer, nažalost, to ne umem sama.

Ivana Nikolić

Tekst je objavljen u magazinu Story, u broju 134, 15. aprila 2008.

makonda-tracker