Marija Kilibarda: U stilu nonšalantnog frajera

Ravnoteža ljupkom senzibilitetu voditeljke Marije Kilibarde jeste isprobavanje odeće koja je svojim krojem namenjena jačem polu, pa je crna kravata detalj koji dodatno može da istakne njen seksepil
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Voditeljku igre na sreću Bingo Mariju Kilibardu na domaće zvezdano nebo lansirala je upravo ova emisija u kojoj je prvi put pred kamerama dokazala da se odlično snalazi u modnim eksperimentima. Ova zanosna crnka, koja subotom uveče donosi sreću gledaocima, to čini u elegantnim odevnim kombinacijama kakve je ranije retko kad oblačila. I dok se rado odazivala pozivima na gradske prijeme za koje je predviđen određen dress code, hrabro ga je kršila odlazeći na zabave čak i u udobnim majicama, prijatnim duksevima i markiranim, ali sa ukusom biranim trenerkama. Stoga ni ne čudi što Marija zapravo nema strogo definisan modni stil, već se oblači onako kako joj tog dana naloži raspoloženje. A kreacije u kojima stoji pred milionskim auditorijumom samo doprinose da simpatizere do kraja razoruža svojim čarobnim osmehom.
Kako se osećate u elegantn
im kreacijama koje nosite u Bingu, a u kakvim vas ranije nismo često viđali?
- Sjajno, a posebno pohvalne komentare dobijam otkako me je kreatorka Suzana Perić prvi put uvukla u svoje haljine. Kreira stvari koje meni stoje kao salivene, budući da duge, seksi  haljine koje najčešće nosim u Bingu najbolje pristaju visokim i ženama sa oblinama. U garderobi koju za emisiju biramo moja kostimografkinja Sanja i ja osećam se potpuno sigurno, pa samim tim bolje radim svoj posao.
P
ostoji li komad garderobe koji vam više ističe ženstvenost od dobre elegantne haljine?
- Korseti mi veoma dobro stoje. Naglašavaju mi dekolte, vrat i ramena, a istovremeno ističu seksepilnost i ženstvenost. Uvek su aktuelni i volim da ih nosim u kombinaciji sa džinsom.
Kako se vaš modni stil razvijao od srednje škole do
danas?
- Evoluirao je, čini mi se, od šestog razreda osnovne škole, a menjao se toliko drastično da sam u jednom momentu iz neopank-darkerske faze prešla direktno u fazu devojčice, obučene u ružičastu boju. Nikada nisam nosila one čuvene metalne kaiševe koji su bili karakteristični za devedesete, ali me je i te kako zakačila zaraza zvana patika air max. One su mi prva asocijacija na period srednje škole, a tek pred fakultet počela sam da nosim mantile, tanke, visoke potpetice i da se oblačim ozbiljnije. Moj modni razvoj bio je prirodan i uvek u skladu sa mojim godinama.
U kojoj meri garderoba upotpunjuje vaš vizuelni identitet na ekranu?

- Ona je u svakom momentu veoma bitan faktor svačijeg vizuelnog identiteta, a naročito osobama koje se bave javnim poslom. Meni, međutim, to nije prva stvar na listi prioriteta kada radim svoj posao. Važnije mi je da sam dobro raspoložena i pripremljena za emisiju, kao i to da sam zadovoljna svojom frizurom. Odeća mi se zato nalazi na trećem mestu. Čini mi se da nekada svojim karakterom i nastupom potpuno progutam svoj outfit.
Udeljuje li vam nekada kolega
iz emisije Dejan Pantelić komplimente za oblačenje i da li vam je ikada rekao da ste promašili outfit pred kamerama?
- Dejan mi često, čak i usred emisije, pohvali izgled, pa iako mnogi misle da je to deo scenarija, nije tako. On je zaista kavaljer, a možda se dogodilo dva ili tri puta da mu se moja odevna kombinacija za emisiju nije dopala. Najčešće ima zamerke na moje štikle od dvanaest centimetara jer on tada izgleda mnogo niže od mene.
Šta mislite o takozvanim modnim žirijima u pojedinim časopisima? Koliko ste često vi na njihovom panju?

- Do sada nisam loše prolazila. Prija mi kada čujem da me je neko pohvalio, ali ne mogu da razmišljam da li će me neko slikati više puta u jednim čizmama i da li sam isti kačket već nosila. Ne živimo u Holivudu i ja ne kupujem stvari koje ću nositi samo jednom. Uz to, nisam veliki modni frik i ne pratim slepo trendove.
Koliko
vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?
- Kad odlazim na posao - bukvalno tri minuta. Privatno se šminkam veoma retko, pa u studio odlazim opušteno jer znam da će me tamo ulepšati. Za večernji izlazak mi treba do četrdeset pet minuta.
Da li vam se nekada dogodilo da vam se ošteti nova, skupocena stvar
i koliko vas je to iznerviralo?
- Kada sam u Armanijevoj radnji kupovala majicu nisam primetila da je na ramenu iscepana. Bila sam iznenađena jer se to dogodilo u tako prestižnoj radnji, a feler nije bio zanemarljiv. Prodavac je bio ljubazan, majicu sam zamenila i nerviranje je kratko trajalo. 
Bez kojih komada
odeće ne idete na putovanje?
- Ako je leto, naravno bez novog kupaćeg i naočara ne krećem nigde. Ukoliko je zima, a putujem u inostranstvo, ne kupujem ništa kod nas, već šopingujem tamo. Ovde ne volim da uzimam nove stvari jer je sve papreno skupo, a izbor je sveden, pa sve devojke izgledaju kao da su klonirane.
Često ste na relaciji Beograd
- Dubai. Koliko je pomenuti grad povoljan za šoping i šta ste tamo pazarili u skorije vreme?
- Ujedinjeni Arapski Emirati uopšte su, što se narodski kaže, dušu dali za šoping. Tamo je sva roba bez poreza, izbor je sjajan i sve radnje se nalaze na jednom mestu - u velikim šoping molovima. Poslednji put tamo sam bila u junu i nakupovala krpice koje sam nosila čitavog leta, a među kojima je najviše bilo šortseva, baletanki i letnjih haljinica.
Jeste li napunili orman novom jesenjom kolekcijom ili ćete se uglavnom osloniti na komade koje čuvate od prethodnih sezona?

- Kupila sam samo nekoliko stvari koje su mi bile neophodne, ali nisam još obnovila jesenji deo garderobera. Ne mogu da se naviknem na novonastale vremenske promene, kada jeseni ni nema, nego iz japanki ulećemo direktno u čizme.
Kakva odeća
na muškarcu može u startu da vas odbije, da mu čak ne pogledate ni u oči?
- Majice bez rukava. To mi se nikako ne dopada.
Koliko su vam sportske aktivnosti pomogle u definisanju tela?

- Kao mlađa dugo sam trenirala umetničko plivanje i to u periodu kada sam se najviše razvijala tako da je aktivno bavljenje sportom i te kako uticalo na moju građu. Da nisam trenirala, još bih bila  sklonija gojenju jer mi nažalost genetika nije naklonjena.
Imate oscilacije u kilaži?

- Naglo sam se ugojila kada mi je bilo osamnaest godina i od tada sam uvek imala nekoliko kilograma viška sa kojima nisam imala estetski problem jer su bili ravnomerno raspoređeni. Kada sam shvatila da se i uz mali fizički napor lako zamaram, odlučila sam da presečem. Probušila sam kašiku i posle pregleda kod dijetetičara počela da sprovodim poseban, individualni režim ishrane. Rezultati su fenomenalni.
N
osite li privatno kombinacije slične ovima iz Storijevog editorijala i smatrate li da žena u njima podjednako, kao i u toaleti, može da zrači seksepilom?
- Iako nikada nisam nosila muške stvari, dopada mi se kako izgledam kao nonšalantni frajer. Suvišno je reći da seksepil i harizma dolaze iz odeće, ipak su važniji pogled i duša.
Koliko kravata može da bude zanimljiv detalj ženskoj odevnoj kombinaciji?

- I te kako. Dopadaju mi se tanke, crne kravate koje mogu lepo da se uklope uz košulju i suknju. Kada su bile u trendu nisu mi se dopadale, ali sada su mi pravi hit.

Nikola Rumenić

Tekst je objavljen u magazinu Story broj 158, 30. septembra 2008. godine.

makonda-tracker