Bojana Stefanović: Neodoljivi šik šezdesetih

Glumica Bojana Stefanović potajno priželjkuje ulogu u nekom Šekspirovom komadu, za koju bi bila spremna na bilo kakvu transformaciju, iako privatno retko odstupa od odavno izgrađenog stila odevanja
0
1 / 7 Foto: Miša Obradović

Trenutno veoma aktuelna zbog uloge u seriji Ono kao ljubav, glumica Bojana Stefanović odmalena je pokazivala interesovanje za umetnost, pa je paralelno sa osnovnom školom na odseku za klavir pohađala i nižu muzičku. Akademiju dramskih umetnosti upisala je u trećoj godini gimnazije, a već 2001. diplomirala je u klasi profesorke Gordane Mašić. Svojim prvim ozbiljnijim angažmanom smatra ulogu u komadu Virus, u kome je na poziv Siniše Kovačevića još kao devetnaestogodišnjakinja zamenila koleginicu Natašu Šolak. Stalni je član Narodnog pozorišta u Beogradu.
Da li biste neke od stvari u kojim ste se fotografisali za Storyjev editorijal nosili i privatno?

- Naravno, priznajem da sam se veoma lepo osećala u garderobi u kojoj sam se slikala. Neke komade odeće sigurno bih nosila i privatno, recimo crno-belu haljinu i žuti kaputić. Oduvek me privlačio stil šezdesetih godina prošlog veka, kada je modnim pistama gospodarila popularna Tvigi.
Kako ste se snašli u ulozi manekenke?

- Odlično, a moram da se pohvalim kako mi ovo nije prvo modno slikanje. Radila sam još nekoliko editorijala, a bila sam i na naslovnoj strani Cosmopolitana. Ipak, slikanja su fizički veoma naporna, jer ponekad u određenom položaju morate da ostanete veoma dugo, ali na kraju sve ispadne ok. U dobroj sam kondiciji, pa mi sve to ne pada teško.
Koliko vaše raspoloženje utiče na to šta ćete obući?

- Apsolutno i garderobu biram zaista prema raspoloženju. Nekada volim da se pozabavim time šta ću da odenem, a kada sam neraspoložena, samo navučem trenerku i patike. Leti obožavam da nosim lepršave haljinice i papuče i uvek se posebno sređujem, jer u tom godišnjem dobu zaista uživam, a zima mi je mrska. Preko dana se najudobnije osećam u farmerkama, majici i cipelama sa niskom petom. Volim da nosim štikle i suknje, a u poslednje vreme često sam u košuljama, jer su najpraktičnije.
Šta, po vašem mišljenju, izdvaja ženu od stila od ostalih dama?

- Ona, bez obzira na svoje nedostatke, mora da bude svesna sebe, lepo vaspitana, obrazovana, zadovoljna sobom i da poseduje zavidnu dozu samopouzdanja.
Na kakvu ste vrstu transformacije spremni zarad neke uloge?

- Sve zavisi od uloge. Kada je reč o mom poslu, zaista nemam nikakvih predrasuda. Pristala bih, recimo, da se zarad neke role ošišam do glave, čak i da snimim nage scene, pod uslovom da one imaju smisla.
Koju ulogu tajno priželjkujete?

- Volim Šekspirove ženske likove koji u sebi imaju mušku energiju i mislim da ih je veliki izazov igrati.
Šta za vas predstavlja odraz ženstvenosti?

- Žena bi trebalo da bude nežna, ali da u sebi nosi snagu i čvrstinu. Mora da bude posebna i od toga nikada ne odstupa.
Jeste li pratili seriju Seks i grad i koliko sebe pronalazite u njoj?

- Gledala sam je, baš kao i mnoge devojke. Sa stanovišta glumice, mislim da je serija veoma dobro napisana, pa bih volela da igram u nekoj sličnoj. Međutim, privatno se ne pronalazim u toj tematici.
Da li biste mogli da živite u Njujorku?

- Za Beograd sam neverovatno vezana, u njemu je sve ono što volim i zaista ne bih mogla da živim u nekom drugom gradu, ali zato obožavam da šopingujem u inostranstvu. Tamo odavno postoje rasprodaje, a kod nas odnedavno, pa ovde nisam često imala prilike da kupujem garderobu po sniženim cenama. Baš sam u Americi pazarila par divnih sandala, koje su bile relativno jeftine.
Šta je, po vašem mišljenju, više seksi - crna elegantna i uska haljina, ili kratka mini suknja?

- Naravno da je to crna elegantna uska haljina. Volim uzane haljine koje imaju tri četvrt rukave i dužine su do ispod kolena. Mislim da svaka tako odevena žena može da izgleda seksepilno.
Izgleda li tako i dama u bundi?

- Ja ih lično ne nosim, dugačke mi se ne dopadaju, ali bi mi neka kratka verovatno dobrodošla. Pre bih nosila krznene jaknice, nego klasičnu bundu.
U kojoj odevnoj kombinaciji se nikada ne biste osećali udobno?

- U svemu što odenem moram da se osećam prijatno i budem zadovoljna sobom. Nikada ne bih obukla haljinu s ogromnim dekolteom, golim leđima i otkrivenim nogama. U tome mi ne bi bilo udobno. Ružno mi je kada usred novembra vidim devojku sa golim stomakom, u sandalama i bundi.
Volite li zlatni nakit?

- Ne, uglavnom nosim kvalitetnu bižuteriju i belo zlato. Dopadaju mi se Svarovski kristali, imam lepo prstenje ukrašeno tim svetlucavim kamenčićima.
Koliko često nosite šešire?

- Volim ih, ali nikako ne mogu da nađem odgovarajući.
Dopadaju li vam se karirani dezeni?

- Sviđaju mi se na košuljama. Kao mala imala sam dosta škotskih suknjica, tako da taj dezen zaista volim.
Idete li na fitnes?

- Da, ponekad, ali najviše volim jogu. Ona me zaista opušta, kao i plivanje. Kada imam probe ili spremam neku predstavu, zaista moram biti dobro fizički pripremljena i svaki vid rekreacije mi prija.
S obzirom na to da imate vitku liniju, verovatno nemate problema kada odete na more i obučete kupaći kostim?

- Uvek nosim dvodelne kupaće, jer u jednodelnima ne mogu ravnomerno da pocrnim. U inostranstvu se nekada sunčam u toplesu, dok ovde to ne praktikujem. Volim šarene kostime, jarkih boja, na primer bele, narandžaste, ciklama, nikako crne.
Da li ste nekada nosili štikle na plaži?

- Ne, nikada. Ljubitelj sam visokih potpetica, ali ne i na plaži. Tada obično obuvam ravne japanke, papuče ili sam bosa.
Letnji autfit je idealan i za prikazivanje interesantnih ukrasa na telu. Jeste li pristalica bodipirsinga?

- Iskreno, ne volim ga. Nemam ništa protiv kada na nekoj devojci vidim izbušen pupak, ali ne i jezik. Uši sam probušila tek u devetnaestoj godini.
A tetoviranja?

- Ne smeta mi da neku zanimljivu tetovažu vidim na drugome, ali do sada za tim nikada nisam osetila potrebu. 

makonda-tracker