Nataša Ninković: Letnji ples na Dunavu

Dok na sceni nosi razne kostime, glumica Nataša Ninković tvrdi da njen karakter privatno najlepše oslikava jednostavna odeća u crno-belim desenima, čiju kombinaciju uvek ukrasi efektnim nakitom
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Gradeći pažljivo godinama svoj stil odevanja glumica Nataša Ninković ubraja se u najlepše obučene dame na našoj javnoj sceni. Ova šarmantna Hercegovka uvek je nepogrešiva u izboru odevnih kombinacija. Junakinja filmova Klopka i Ivkova slava tokom vrelih letnjih dana voli da nosi lepršave haljine, a omiljene boje su joj crna i bela čiju monotoniju uspešno razbija odgovarajućim nakitom. S obzirom na to da ima blizance, Luku i Matiju, često voli da ih vidi u identičnoj garderobi, a pri izboru odeće uvek rado pomaže i svom suprugu, uspešnom biznismenu Nenadu Šarencu.
Šta najviše volite da nosite tokom leta?

- Moja omiljena garderoba tokom toplih meseci jesu bele haljine, ali i pantalone u istoj boji. Ove godine sam zahvaljujući radu sa mojim trenerom Markom Petrovićem konačno uspela da sredim liniju tako da mogu da nosim čak i belo odelo.
Smatrate li da ženstveno izgledate i u farmerkama i majici ili vam je za takav izgled potrebna večernja haljina?

- Idealna odevna kombinacija za mene su farmerke u kombinaciji sa belom majicom i japankama. Uz odgovarajući sat i nakit, lepu kosu i sređene nokte, žena izgleda perfektno. Međutim, da bi u tome lepo izgledala potrebna je i savršena linija i dobra kondicija.
Spadate u jednu od najlepše obučenih dama kod nas. Koliko pažnje pridajete oblačenju?

- Vodim računa o svom odevanju. Nekada mi to lako polazi za rukom, ali mi se dešava i da se dugo mučim da bih napravila odgovarajuću odevnu kombinaciju za neku priliku. To mi se najčešće dešava kada imam višak kilograma, što je kod mene česta pojava, pa sam u takvim situacijama prinuđena da pravim kompromise u smislu da nosim samo ono što mi dobro stoji, a ne ono što bih volela.
Postoji li neka dama na našoj ili inostranoj modnoj sceni čiji vam se stil odevanja posebno dopada?

- Što se tiče stranih javnih ličnosti omiljene su mi Kejt Mos i Sijena Miler. Te dve žene su potpuno različite od mene. Obe imaju savršen stajling koji meni ne bi ogovarao, ali uvek kada ih vidim na televiziji ili u nekom časopisu zadržim se na njihovoj garderobi. Prosto imaju stila. Kad je reč o damama sa naše modne scene prva mi na pamet pada Verica Rakočević jer je pronašla svoj stil i ume da nosi stvari koje oblači. Zatim, Irena Mišović koja Zarine stvari zna da nosi kao da su Yves Saint Laurent. Naravno tu je i nezaobilazna Bebi Dol. Nedavno sam je slušala u jednom restoranu i način na koji je pevala, kako je bila obučena i kako je izgledala njena kosa naveli su me da na trenutak pomislim da sam u Njujorku.
Koliko dugo pripremate odeću za vašu filmsku premijeru?

- Ne pripremam se neposredno pred premijeru već imam na umu da me čeka izbor garderobe za taj događaj nekoliko meseci unapred. Kada naletim na stvari za koje mislim da bi odgovarale toj prilici, što može da bude i tri pa i šest meseci ranije, kupim ih i čekam premijeru spremna.
Dajete li nekada sugestije kostimografima kada osmišljavaju kostim za neku vašu ulogu ili uvek slušate njihove odluke?

- Uvek prvo pustim njih da urade svoj posao, a zatim ako mislim da ima potrebe intervenišem.
Jeste li tokom života često menjali svoj stil odevanja?

- Ukus je ostao isti, a stil se godinama gradi i nadopunjuje. Ne volim, tačnije, nemam hrabrosti za neke veće eksperimente.
Kako ste se oblačili dok ste bili tinejdžerka?

- Uglavnom sportski. Najčešće sam nosila dugačke dukserice, košulje, ravne duboke cipele, ali i kaubojke.
Volite li da kupujete garderobu sami ili vam više prija da budete u društvu prijateljica?

- Najviše volim da idem u kupovinu sama jer mi je potrebna koncentracija. Šoping je, ipak, težak posao. Volim i kada su mi prijateljice u blizini, pa da se na svaka dva sata nađemo na kafi i konsultujemo.
Smatrate li sebe osobom koja prati modne trendove?

- Da. Pratim trendove, ali ih ne sledim uvek.
Imate li omiljene modne dizajnere?

- Veoma su mi se dopale prošlogodišnje kolekcije brendova Barberis i Max Mara sport, a uvek mi se sviđa garderoba Prade, Yves Saint Laurenta i Ralfa Lorena.
Da li ste se nekada konsultovali sa stilistima oko toga šta da obučete za određenu priliku ili uvek sami birate odevne kombinacije?

- Uglavnom sama pripremam svoje odevne kombinacije, ali ponekad pitam stručnjake za savet. Međutim, volela bih da imam nekog stilistu koji bi me dobro poznavao i koji bi mi pred neki događaj samo doneo stvari koje ću obući. To bi mi uštedelo mnogo vremena i nerava.
Savetujete li nekada supruga šta da obuče i birate li i njemu odevne kombinacije?

- Volim da biram garderobu za njega, što često i činim, ali mu se nikada ne mešam u izbor cipela.
Savetuje li on vas?

- On meni ne bira odevne kombinacije, ali često učestvuje u mom finalnom izboru kada se dvoumim. I uvek ga poslušam.
S obzirom na to da imate sinove blizance, da li im kupujete identičnu garderobu ili se trudite da se različito oblače?

- Kupujem im i slične, ali i različite stvari. Ponekad volim da ih vidim u istom, a dešava se i da im kupim slične stvari u drugačijim bojama. Nedavno sam suprugu i sinovima kupila iste kupaće gaće, odnosno šortseve i jedva čekam da vidim svu trojicu na plaži. To mi je baš slatko i drago mi je da su se svi obradovali tom poklonu.
Imate li omiljene boje u odevanju?

- Omiljene su mi bela i crna. Znam da je moj izbor malo dosadan, ali imam dobar letnji nakit tako da mogu uspešno da razbijem monotoniju.
Odlazite li nekada na modne revije?

- Veoma retko. Ali sam nekoliko puta bila u ulozi manekena.
Smatrate li da je moda vrsta umetnosti?

- Visoka moda svakako jeste umetnost premda često ne znam čemu te stvari služe.

Piše: Ivana Nikolić

makonda-tracker