Ivana Kukrić: Otisci stila u vrelom pesku

Čarobni susret s morskim plavetnilom manekenku Ivanu Kukrić inspiriše da za plažu bira zavodljiv autfit koji čine kupaći kostimi u vatrenim desenima, šarene marame i raznobojne japanke
1
1 / 10 Foto: Slobodan Pikula

Pored toga što ima istančan ukus za odabir savršenih odevnih kombinacija, manekenku Ivanu Kukrić leto dodatno inspiriše i rasplamsava njenu maštu kada smišlja idealnu odeću za provod pod suncem. Prisustvo mora, toplog povetarca i visokih temperatura ovu atraktivnu crnku navodi da svoj preplanuli ten delimično prikriva krpicama vatrenih boja, a deo njenog letnjeg stajlinga, pored kupaćih kostima i japanki, svakako su i živopisne marame za plažu koje je za predstojeću sezonu pazarila na Havajima. Avanturistički duh često je navodi na to da samo prirodi na osamljenoj plaži pokaže svoje obline u toplesu, a prefinjena strana njene ličnosti da uvek bira kvalitetne stvari. To što je odabrala da živi u Los Anđelesu i bude promoter Bugatti veša i kupaćih kostima samo su dva od mnoštva dokaza po kojima Ivana uživa u letu.
Story: Zašto je leto zahvalnije godišnje doba za odevanje od zime?

- Leti je mnogo jednostavnije spakovati se za put, nema glomaznih stvari, dominiraju vesele kombinacije bez slojevite garderobe i koža konačno može da diše. Posebno volim  otvorenu obuću i letnje cipele.
Story:
Koliko vremena tokom godine provodite na moru i da li vas topli meseci inspirišu na provokativnije modne kombinacije?
- Obožavam sunce i volim da sam u blizini mora tokom cele godine. Prijatna klima jedan je od razloga zbog kojeg sam odabrala Los Anđeles za život. Uživam da imam što manje garderobe na sebi i da se osećam nesputano. Svima više prija lagana odeća u raznim bojama, nego slojevita garderoba tamnih nijansi. U svakom slučaju dok me leto inspiriše na kombinovanje zanimljivih odevnih komada, zimi oblačim ono što moram. 
Story:
Navodi li vas morsko plavetnilo da birate letnje krpice u hladnim nijansama mora i neba ili volite kontrast i vatrene desene?
- Volim sve nijanse plave boje i često se odlučujem za nju. Leti dosta nosim belu odeću. Na moru ću se ipak rado odlučiti i za vatrenu kombinaciju, što je možda jedina prilika kada nosim šarene i upadljive boje.
Story: Kakve modele kupaćih kostima preferirate?
- Bikini u svim varijantama. Volim šarene kostime, ali uglavnom  kupujem jednobojne. Najbitnije mi je da se  osećam prijatno i da ga praktično ne osećam na sebi. Ne volim da kupaći kostim ima dodatnih nepotrebnih detalja, metalnih kopči i ukrasa. To može veoma lepo da izgleda, ali s druge strane potpuno je nepraktično.
Story:
Koliko komada kupaćih kostim imate?
- Imam ih dosta. Svake godine kupim nekoliko novih, a neretko ih dobijam na poklon na  raznim snimanjima. Na kraju ipak nosim samo dva ili tri.
Story: Sunčate li se nekada u toplesu ili vam je na plaži kupaći kostim obavezni rekvizit?
- Kada nisam na javnoj plaži sunčam se u toplesu. Ne volim inače gužve na plažama i uglavnom se trudim da se sklonim negde gde nema previše ljudi. Volim puste obale, mir i tišinu.
Story:
Šta se sve nalazi u vašoj torbi za plažu?
- Naočare za sunce, dva kupaća kostima, mleko za sunčanje, iPod, dobra knjiga i flašica vode!
Story:
Odlazite li nekada u obući s platformom na plažu?
- Ne, jer mi platforme nisu praktične za plažu i uglavnom sam preko dana u ravnoj obući. Nosim Hawaiian japanke, koje imam u svim bojama, i celo leto provedem u njima. Jednostavno ih obožavam.
Story: Prekrivate li kupaći maramom do početka sunčanja i kakve desene marama najčešće birate?
- Koristim marame za plažu jer su najpraktičnije, a uglavnom biram šarene. Nedavno sam se vratila sa Havaja odakle sam donela nekoliko novih marama za ovo leto.
Story: Nosite li šešire?
- Volim ih, ali ih retko nosim. Obično ih zaboravim kod kuće i nikada ih ne spakujem sa sobom.
Story:
Koji su vam omiljeni asesoari?
- Volim bižuteriju, velike minđuše i  srebrno prstenje.
Story:
Kako ste se oblačili kao tinejdžerka?
- Verujem da svako od nas u tinejdžerskom dobu luta tražeći sebe i prolazi kroz različite faze. Starke, martinke i šminka crne boje nisu ni mene zaobišle.
Story: Možete li da opišete vaš trenutni stil odevanja?
- Zavisi od prilike i trenutnog raspoloženja. Volim ležernost i veoma mi je važno da se u garderobi osećam prijatno. U posebnim prilikama, prija mi da izgledam elegantno u dugoj večernjoj haljini. Tokom dana uglavnom se odlučujem za neupadljive varijante kada su mi starke, džins i obična majica nepogrešivi izbor. Mada  uvek dajem glas neobičnim stvarima i neobičnim krojevima.
Story: U kakvoj garderobi se najprijatnije osećate?
- U onoj skrojenoj od laganih materijala, pamuka i lana. Leti nosim duge šarene haljine, koje mi štite kožu od sunca, ali su tako lagane da ih ni ne osećam na sebi.
Story: Kakav veš volite?
- Veoma mi je važan materijal od kojeg je skrojen i mora da bude prirodni. Pored elegantnog veša koji gomilam u svom ormaru, uglavnom nosim  pamučne komade koji su prijatni i jednostavni. Zato mi se Bugatti veš veoma dopao, jer je udoban i prijatan za nošenje, sastavljen od kvalitetnih materijala prirodnog sastava. Volim i veš marke Victoria's Secret, a s obzirom na to da živim u Americi, isključivo ga tamo kupujem.
Story: Kako se oblačite za noćne izlaske?
- Zavisi od raspoloženja, ali su za veče bez obzira na odeću obavezne štikle.
Story: Dopada li vam se ulična moda u Sjedinjenim Američkim Državama?
- Dopada mi se opuštenost tamošnjeg stanovništva. Sviđa mi se što možete da vidite svakakve stilove. Volim to što recimo u Njujorku možete da izađete napolje i u pidžami i niko vas neće čudno pogledati.

Nikola Rumenić

makonda-tracker