Nova Zekstrina kolekcija za jesen-zimu 2009/10.

Poznata domaća modna kuća predstavlja svoje nove modele za predstojeću sezonu, koji će se u prodaji naći već krajem avgusta
0
1 / 3 Foto: Promo

Zekstra Basic-muška kolekcija

Muška kolekcija inspirisana je različitim modnim pravcima i stilovima, ali zadržava strogu formu i klasičan moderan izgled. Komfornost i udobnost ostaju odlike i ove kolekcije.

Osnovu kolekcije čine odela i kaputi. Odela su namenjena poslovnom muškarcu koji želi da bude odeven sa stilom. Krojevi su različiti, od strogih klasičnih do jako modernih, tesnijeg kroja i kraće forme. Tkanine od kojih su izrađeni modeli su najfinija vuna kvaliteta 120's, 150's, vuna u mešavini sa svilom i materijali nove tehnologije sa poliamidom i elastinom od kojih su sačinjena odela namenjena mlađoj populaciji koja prati modne trendove. Najzastupljenije boje među odelima su crna i teget.

Linija kaputa takođe je izrađena od najfinijeg vunenog velura, često sa kašmirom i angorom. Kaputi su izrađeni u tamnijim bojama, ali različitih dezena i tekstura. Krojevi su nesto uži, dužina je do kolena, a prisutno je i dvoredno kopčanje na jaknama.

Čitavu zimsku priču pratiće i mini kolekcija odela namenjenih svečanim prilikama, kao i košulje najrazličitijih boja, dezena i krojeva, kao i linija trikotaže sa šalovima od pamučnog prediva. Kreator Zekstra Basic muške kolekcije je Slavica Petrović.

Zekstra Basic-ženska kolekcija

I ovog puta jedan od najboljih modnih kreatora na našoj modnoj sceni Zoran Stanić inspiraciju za kolekciju Zekstra Basic pronašao je u glamuru prošlih vremena. Najzanimljivije detalje modni kreator je pronašao u modnim epohama koje su iza nas.

Kolekciju odlikuje ženstvenost i romantičnost modela. Modeli su pre svega nosivi i velika pažnja je poklonjena težnji da se žena u modelima oseća dobro. Kao i u svakoj predhodnoj kolekciji naglasak je na konstrukciji i formi modela.

U kolekciji su zastupljeni svi modeli koji su potrebni savremenoj ženi u toku celog dana. Kolekcija obuhvata kapute, mantile, blejzere, suknje, pantalone, haljine...

Od boja preovlađuje crna i siva, zatim braon, a diskretno je zastupljena i crvena boja koja osvežava taman kolorit kolekcije.

Glamur u kolekciji karakterišu kaputi sa ekološkim krznom i detalji od satena.

Materijali koji su korišćeni u kolekciji su najfiniji štofovi, vuna, vuna sa lameom,  kašmir i materijali koji su finalizirani najmodernijim tehnologijama.

Kreator Zekstra Basic ženske kolekcije je Zoran Stanić.

Zekstra Sport

Kolekcija jesen-zima 2009/10. inspirisana je unutrašnjom kompleksnošću žene i muškarca. Cilj ove kolekcije je da pažnju privuče svojom funkcionalnošću, prijatnošću i kvalitetom materijala.

Modeli su u skladu sa modernim uslovima življenja, od poslovnog dela dana preko popodnevne šetnje do večernjeg izlaska.

Kroz ovu kolekciju može se primetiti dualitet ženskog modnog identiteta i to konkretno kroz elemente odevnih predmeta kao što su primena muškog prsluka, zatim forme muške košulje preoblikovane u tuniku-haljinu, kao i militari elementi na modelima.

Tkanine koje obezbeđuju visok nivo udobnosti modela su:  denim tkanina, pamuk, pamuk u mešavini sa elastinom i vuna. Izbor dezana je pažljivo biran i kreće se od prins degala, riblje kosti, prugasti dezeni, karo košulje. Posebna pažnja se poklanja doradi modela kroz industrijsko pranje i omekšavanje.
Krator Zekstra Sport kolekcije je Daniela Glišić.

Red Carpet

Kolekcija Red Carpet za sezonu jesen/zima obeležena je tamnim tonovima, modeli su šik i provokativni. Kolekcija se bazira na ekonomičnosti i dozvoljava kombinovanje dnevnih odevnih komada sa večernjim glamur komadima garderobe.

Raznovrsnost modela i formi dozvoljava razne kombinacije za svaki tip žene koja pre svega želi da odiše seksipilom tokom celog dana.

Boje koje preovlađuju u Red Carpet kolekciji za jesen-zimu 2009/10. su crna, bela i siva.

Najzastupljeniji materijali kolekcije su svila, viskoza i vuna.

Kreator Red Carpet kolekcije je Saša Vidić.

TAGOVI: modaZekstra
makonda-tracker