Lejla Hot: Garderoba u crno-belom stilu

S obzirom na to da je muzika koju izvodi prepuna kontrasta, pevačica Lejla Hot za izvođenje bira kreacije crno-belih desena, a privatno tokom leta najviše voli da nosi jednobojne krpice od lepršavih materijala bez mnogo detalja i nakita
0
1 / 6 Foto: Marko Sovilj

Mlada pevačica Lejla Hot interpretaciju svoje muzike potkrepljuje kreacijama koje u potpunosti odgovaraju njenom temperamentu. I dok za velike muzičke scene bira isključivo toalete crno-belog desena, talentovana Beograđanka u svakodnevnim prilikama izgleda potpuno drugačije. Tinejdžerski duh koji se u njoj zadržao nalaže joj odeću nežnih tonova, a leto joj je posebna inspiracija da ponese one komade odeće koje smatra najženstvenijim. Pred odlazak na odmor svoj kofer puni jednobojnim stvarima od lepršavih materijala i prepušta se čarolijama na suncu.
Story: Da li vas more inspiriše da stajling dovedete do savršenstva?
- Najlepše se osećam u proleće i krajem leta, a to što volim savršen izgled, samo je u skladu sa mojim osećanjima. Na moru najmanje razmišljam o odeći, biram je tako da se u njoj u potpunosti opuštam i uživam.
Story: Nosite li tada šarenu odeću i onu svetlih desena?
- Volim stvari u beloj i prljavoroze boji i često ih nosim kada mi koža posle sunčanja potamni. Ne preferiram šarenu garderobu, niti onu cvetnih desena.
Story: Kakve kupaće kostime volite?
- Jednostavne i jednobojne, bez ikakvih detalja.
Story: Koliko se sređujete za odlazak na plažu?
- Ne mnogo. Ipak sam tada na odmoru i ne opterećujem se time šta sam obukla i da li je baš to trebalo da odaberem. Moja savršena kombinacija glasi: kupaći kostim, majičica i suknjica, a sa sobom nosim samo peškir, mleko za sunčanje i dobro raspoloženje.
Story: Da li su muzički festivali, na koje često odlazite, dodatna inspiracija za odabir neobične garderobe?
- Naravno. Pored pesme, bitna je i garderoba. To su delovi velike slagalice i čim jedan nedostaje, ne može ni da se ostavi utisak kakav bi trebalo. Trudim se da uvek budem drugačija, neobična, zapažena - svidelo se to nekom ili ne. A festivali su odlična prilika za to.
Story: Zašto se često pojavljujete u crno-belim odevnim kombinacijama?
- Obožavam crnu boju, a u kombinaciji sa belom može veoma dobro da izgleda. Bitno je kako ja sebe vidim, doživljavam i kako se osećam u garderobi koju nosim. Uvek imam ideju kako bi trebalo da izgledam, a s obzirom na to da moju odeću za festivale bira stilistkinja Ivana Rabrenović koja me veoma dobro poznaje i  zna šta volim, gotovo uvek mi odabere baš ono što sam zamislila.
Story: Da li je i vaša muzika crno-bela?
- Pošto ta kombinacija podrazumeva kontrast, moglo bi se reći da jeste.
Story: Koje boje još preferirate kada je reč o odevanju?
- Pored crne i bele, tu su roze, plava i ljubičasta.
Story: Smatrate li da je neophodno da stilista bira garderobu za vas ili se tada osećate sigurnijom?
- Profesionalac ipak bolje zna šta se dobro slika, a šta ne, šta širi, a šta sužava telo. Volim da Ivana brine o tome, jer često, iako bih to želela, nemam vremena da se time bavim, mada osećam da imam talenta.
Story: Koliko vam je važno u čemu ste na nastupima?
- Garderoba kao i pesma i ponašanje na sceni, treba da bude oličenje izvođača i onoga što nosi u sebi. Uvek imam garderobu u kojoj se osećam prijatno i prirodno i ne moram da razmišljam da li mi je nešto prekratko, predugačko, široko, usko... Važno je da se pre svega meni dopada, a tek onda  drugima.
Story: Obraćate li pažnju na odeću i dok pevate?
- Publika sve vidi, pa i o tome vodim računa, ali pre izlaska na scenu. Čak i ako izađem, a nisam u potpunosti zadovoljna svojom garderobom, čim zapevam, zaboravim nezadovoljstvo. U tom trenutku bitni smo samo publika i ja, kao i energija i emocije koje razmenjujemo.
Story: Postoji li komad odeće koji biste žarko želeli da ponesete, a svesni ste da vam ne stoji lepo?
- Ako smatram da mi nešto loše stoji, nemam želju ni da ga obučem.
Story: S koliko godina ste počeli da nosite obuću sa visokom petom?
- Prvi put na maloj maturi, a drugi put na velikoj maturi. Sad moram da nosim štikle često, one se podrazumevaju.
Story: Koji vam je komad odeće označio prelazak iz tinejdžerskog doba u doba odraslih?
- Možda će zvučati smešno, ali još živim u tinejdžerskom dobu, pa se, kada vidim sebe na televiziji u nekoj elegantnoj haljini, ponekad osećam čudno.
Story: Da li ste kao mala uzimali mamine stvari u želji da makar pred ogledalom izgledate starije?
- Pozajmljivala sam samo šminku i volela da stavljam mamine marame ili peškire na glavu u želji da mi produže kosu koja je bila veoma kratka.
Story: Može li se vaš način odevanja okarakterisati jednim imenom?
- Kežual.
Story: Ko je najviše uticao na formiranje vašeg stila?
- Teško padam pod tuđe uticaje. Vremenom sam izgradila svoj fazon koji sam zavolela.
Story: Kako izgleda vaš odlazak u šoping?
- Taj užitak uglavnom delim sa najboljom drugaricom ili sa sestrom od strica. On zavisi od toga da li imam vremena, jer volim natenane da šetam, razgledam i probam stvari, a ne da jurcam jer tada uglavnom kupim nešto što nikada ne obučem. U poslednje vreme često odlazim u kupovinu jer me to odmara, opušta i skreće mi misli sa svakodnevnih obaveza i problema.  
Story: Jeste li skloni da i poslednji dinar iz novčanika date za stvar koja vam se neodoljivo dopada?
- Dešavalo mi se to često pa onda narednih dana prijatelji od mene ne dobijaju ni odgovore na SMS poruke jer nemam kredita. Sada sam nekako racionalnija i trudim se da ne ostanem baš bez prebijene pare.
Story: Da li se u firmiranoj garderobi osećate sigurnijom ili vam to nije bitno?
- Nije ona presudna. Moj ormar ispunjen je i firmiranom, ali i nemarkiranom garderobom. Uvek se vodim pravilom da treba da nosim ono u čemu se najbolje osećam jer sam tada i najsigurnija.
Story: U čemu se osećate najizazovnijom?
- Najvažnije je ono što nosiš u sebi, kako se osećaš i na koji način zračiš. I u najobičnijoj i najjednostavnijoj garderobi mogu da izgledam veoma izazovno.
Story: Procenjujete li jači pol na osnovu odeće koju nosi?
- Trudim se da o ljudima ne sudim na osnovu odeće, ali svakako jeste činjenica da garderoba i ponašanje određene osobe čine prvi utisak koji može da bude bitan, ali ne i presudan.
Story: Šta nikada ne biste oprostili muškarcu kada je reč o izboru garderobe?
- Spoj belih sportskih čarapa i crnih lakovanih cipela!
Story: Bez kojih asesoara ne možete da zamislite svoj garderober?
- Bez šalova.
Story: Nosite li nakit svakodnevno?
- Samo srebrno prstenje. Zlato ne volim, a bižuteriju izbegavam. Lančiće i minđuše stavim ponekad, a narukvice nešto češće.
Story: Čime biste se radije zaštitili od sunca: maramom ili šeširom?
- Možda pre maramom.
Story: Na koji način pratite modne trendove i čega se uvek slepo pridržavate?
- Uvek se vodim samo unutrašnjim osećajem, modne trendove pratim uglavnom preko časopisa, ali se njima ne opterećujem.
Story: Smatrate li sebe modernom devojkom?
- Hm... svoja sam u svakom slučaju. A drugi neka me smatraju modernom.
Story: Jesu li farmerke ipak nezamenjiv deo odeće?
- Jesu, definitivno ih obožavam!
Story: Odlazite li kod šnajderke ili se ipak odlučujete za gotove kreacije?  
- Češće se odlučujem za kupovinu, ali volim da s vremena na vreme, kada imam neku originalnu ideju, odem i kod šnajderke. Lepo je imati i poneku unikatnu krpicu u svom ormaru.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker