Novi kostim za šampionku Britu Štefen

0
Pred Svetsko prvenstvo u Rimu Adidas predstavlja nove Hydrofoil kupaće kostime koje su isprobali plivački šampioni
foto: promo
foto: promo

Adidas Hydrofoil kupaće kostime, napravljene uz pomoć najnovije generacije tehnologija za izradu takmičarskih kupaćih kostima, a koje je odobrila međunarodna plivačka federacija (FINA), nosili su pojedini adidasovi plivači tokom nedavnih priprema za Svetsko prvenstvo u Rimu, koje će se održati od 26. jula do drugog avgusta.

Brita Štefen postavila je svetski rekord na 100 metara slobodnim stilom u finalu prvenstva Nemačke, zaustavivši sat na 52,56 sekundi, i to upravo u novom adidas hidrofoil kupaćem kostimu. Nekoliko plivača, kao što su Helge Meeuw iz Nemačke i Dejvid Dejvis iz Velike Britanije, koji su nedavno nosili adidasove kupaće kostime, postavili su nacionalne rekorde.

Nakon olimpijskih igara u Pekingu 2008, adidas je započeo razvijanje hydrofoil tehnologije, koristeći nove, ultra tanke i lagane tkanine, koje sadrže potpuno laminirane PU folije, kako bi se osiguralo da sportista i sam kostim ostanu sto suvlji, lakši i glatkiji u vodi. Adidasov hydrofoil kupaći kostim je osmišljen kako bi se smanjio otpor i poboljšao protok vode oko tela, što je rezultiralo fluidnijim i bržim plivanjem. Osim toga, kostim omogućava poboljšanu kompresiju tela za povećanje stabilnosti, efikasnosti i izdržljivost.

- Kontinuirano treniram u adidasovom kupaćem kostimu i testiram ga, kako bih iz prve ruke dala povratnu informaciju o njihovim najnovijim tehnologijama - kaže Brita Štefen, sportista adidasa i dvostruki olimpijski prvak.

- Novi adidas hydrofoil kupaći kostim je najnapredniji i najudobniji koji sam ikad probala. Ne apsorbuje vodu i smanjuje otpor, što daje gladak i prijatan osećaj u vodi.

makonda-tracker