Jellena: Klasična zavodljivost u boji

Karijera pevačice Jellene, koja se prostire od muzičke scene do teniskih terena, diktira njen modni stil koji shodno njenim angažmanima, obuhvata najrazličitije kreacije, od elegantnih toaleta i koktel haljinica do udobnih patika i sportske garderobe
0
1 / 5 Foto: Miša Obradović

Zbog interesovanja i profesionalnih angažmana pevačice Jellene, koji dosežu do najrazličitijih muzičkih i sportskih aktivnosti, njen modni stil se proteže do najšarenolikijih pravaca. Dok na sceni ume da izgleda elegantno i izazovno, na teniskim terenima, gde provodi skoro svako prepodne, zna da bude neprepoznatljivo kamuflirana u beloj, sportskoj odeći. U trenucima koji joj ispunjavaju slobodno vreme, uvek ima mesta za odlazak u šoping. Shodno prilikama, u toku jednog dana, Jellena se i po nekoliko puta presvuče. Iako voli da troši novac na garderobu u kojoj izgleda zavodljivo, pogled joj se najviše zadržava na kežual odevnim kombinacijama, a u toku letnjeg perioda, njena pažnja najviše je usmerena ka kupaćim kostimima u kojima se oseća zavodljivo kako na sportskim bazenima, tako i na egzotičnim plažama.
Story: Da li biste privatno nosili kupaće kostime sa Storijevog modnog snimanja?
- Svakako. Moj favorit sa ovog snimanja je tirkizni, jednodelni kostim. Svojim modelom i neobičnom bojom privlačio je pažnju pristutnima, a ja se nisam nadala da će mi tako dobro stajati. Pravilo koje važi za sve u životu, da dok nešto ne probaš, ne možeš da znaš kako će ti stajati, još jednom se ispostavilo tačnim.
Story: Kakav vam je stajling za plažu?
- Preko kupaćeg kostima najčešće vezujem maramu, koju kombinujem sa udobnim papučama i prikladnim naočarima za sunce. Od nakita stavljam samo neki lančić oko noge. Trudim se da ne nosim mnogo stvari, ali na kraju uvek spakujem veliku torbu u kojoj se svašta može naći. Pored literature, koju diktira moje trenutno raspoloženje, nosim razne kreme za zaštitu od sunca, ogroman peškir i rezervni kupaći kostim.
Story: Pazite li da je na vama sve usklađeno čak i na plaži?
- Ne mora baš uvek da bude sve po propisima. Ako idem na neki brod, onda volim da sam obučena u belo, a na obali je važan kostim koji mora da bude atraktivan.   
Story: Koliko se puta u toku dana presvlačite?
- Ujutro sam obavezno u  sportskoj opremi. Tada držim časove u svojoj školi sporta i imam svoje treninge. Centralni deo dana provodim u kežual kombinacijama a, ukoliko imam neka televizijska snimanja, presvlačim se u scensku garderobu. Ako taj dan podrazumeva i večernji izlazak, često kombinujem više stvari u zavisnosti od prilike.
Story: Okarakterišite vaš stil odevanja?
- Klasičan, neobičan i nezavisan.
Story: Da li i na koji način pratite modne trendove?
- Pratim samo ono sto mi se dopada. Dešava mi se da nekada ponesem neku odevnu kombinaciju ispred vremena, pa najčešće u društvu ili modnom žiriju ispadnem smešna. Imam naravno i ja nekih propusta, ali se oni najčešće dešavaju kada odlučim da budem u trendu koji možda nije uvek prilagođen meni.
Story: Koji su vaši omiljeni modni kreatori?
- Svi kreatori modne kuće Mona i Verica Rakočević. Od stranih majstora mode, volim sve koji ne preteruju i imaju neku jednostavnost.
Story: Sarađujete li sa nekim stilistima?
- Retko, što se ponekad i vidi na mene. Bilo je nekoliko pokušaja saradnje, ali su mnogi preskupi za ono što realno nude. Cenim rad Dejana Milićevića, Filipa Maksimović, Ivane Rabrenović i još nekih koji nisu plagijatori.
Story: Jeste li nekada pogrešili u odabiru odeće?
- Po modnom žiriju raznih časopisa nekoliko puta a po publici veoma retko.
Story: Šta smatrate neukusnim u odevanju?
- Bele čarape na crne cipele. Taj trend neukusa već decenijama se provlači.
Story: Smatrate li da modu uslovljavaju godine starosti?
- Nikako. Uvek treba nositi ono što toj osobi najviše odgovara bez obzira na godine. Naravno, važno je kako nekome određeni model stoji, ali je još važnije kako se neko u datoj kombinaciji oseća. Često je talenat za nošenjem određenog dela garderobe presudan.
Story: Imate li modni fetiš?
- Cipele i samo cipele.
Story: Čega ima najviše u vašem ormaru?
- Cipela i jakni, ali i veliki broj koktel haljina.
Story: Da li ste poput većine žena ludi za cipelama?
- Obožavam ih. Stalno ih kupujem i ni ne pomišljam na to da su mi  ormari krcati. Ipak, već počinjem da, pored što obuću držim u kutijama, one koje ređe nosim pakujem i u kese. Skoro sam dobila i dva divna para sandala na poklon.
Story: Nosite li uopšte ravnu obuću?
- U poslednje vreme sve češće, jer mnogo opterećujem stopalo na visokim cipelama. Na velikim vrućinama mi je opterećenje da mimo treninga nosim patike, pa se u japankama osećam kao da hodam bosa. Inače baletanke obožavam i kupujem ih povremeno već desetak godina.
Story: Da li je crna haljinica vrhunac elegancije po vama?
- Uvek je bila i biće nezamenljiva u svim prilikama. Imam ih nekoliko i nikada ne pogrešim kada obučem bilo koju od njih.
Story: Volite li da se seksepilno obučete?
- Uvek se trudim da izgledam seksepilno ali to ne podrazumeva napadnu garderobu. Nekome žena može izgledati seksepilno i u sportskoj odeći. To zavisi i od toga kako čovek zrači u datom trenutku.
Story: Smatrate li da pevačice treba slobodnije da se odevaju na sceni?
- Zavisi i od sastava publike. Na nekim gradskim dešavanjima, kao što su premijere filmova ili pozorišnih predstava, dolazi publika koja je elegantnije obučena pa se i ja trudim da prilagodim svoj izgled tim prilikama. U inostranstvu i po diskotekama kod nas, slobodnija je i publika, pa samim tim i garderoba.
Story: Čemu možete da zahvalite na vitkoj liniji: ishrani, sportu ili genima?
- Genetika je osnov svega i dobar preduslov da se postigne željeni efekat. Pravilna ishrana u kojoj se nalazi dosta algi moje prijateljice Božen, svakodnevne sportske aktivnosti, redovne masaže i kupke, ali i okruženje ispunjeno pozitivnim ljudima i naravno ljubav iznad svega.
Story: S koliko godina vam je moda postala važna?
- U srednjoj školi sam osetila prvi put potrebu da lepo izgledam. Prvo zbog sebe, a onda i zbog momaka koji su mi tada bili interesantni.
Story: Vaš tipični dnevni look?
- Majica na bretele, šorts i baletanke ili japanke.
Story: Nosite li šešire i kape?
- Najviše volim kačkete i često ih nosim. Dobijam ih ali ih i često kupujem. Imam tek nekoliko šešira, uglavnom kaubojskih i nekoliko damskih. Mislim da mi dobro stoje.
Story: Šta vam se od aktuelnih trendova nikako ne dopada?
- Bluze koje deluju kao trudničke a stoje samo ženama u blagoslovenom stanju ili mršavim devojkama.
Story: Kakav nakit volite?
- Belo zlato ili srebro koje mi lepše stoji. Volim i đinđuve raznih boja ali najčešće nosim srebrne alke na ušima i to skoro svaki dan.
Story: Da li biste drastično menjali boju kose?
- Još se teško odlučujem na taj korak ali uskoro izlazi moj novi album pa je moguća i drastična promena imidža. Na snimanju spotova često koristim i perike, čime se stvara prilika se osetim kako neko drugi.
Story: Kakvo donje rublje najviše volite?
- Najčešće nosim crno i izazovno. Ali u ormaru imam donji veš raznih boja i kombinacija koji oblačim u zavisnosti od garderobe koja ide preko i mog trenutnog raspolozenja.
Story: Odlazite li sami u šoping ili sa društvom?
- Uvek je lepše u društvu, ali ne volim da sa mnom bude više od dve osobe jer se tada šoping uglavnom pretvori u čekanje ispred garderoba za presvlačenje čime se gubi vreme.
Story: Imate li omiljenu prodavnicu u kojoj inače kupujete?
- Monine radnje i nekoliko butika u mom kraju ne zaobilazim, pogotovo ih ne zaobilazim za hitne kupovine. Nažalost, tada se i dešava da kupim nešto što mi ne odgovara ali onda poklonim nekome ko mi je drag i tako se smirim.

Jasmina Antonijević

makonda-tracker