Jovana Mirosavljević: Letnja avantura

Manekenka i balerina Jovana Mirosavljević koja je igrala u spotu za pesmu Molitva, voli da eksperimentiše prilikom sklapanja odevnih kombinacija, često leči nervozu dobrim šopingom, a voli i da sa prijateljima prelistava modne magazine i informiše se o trendov
0
1 / 5 Foto: Marko Todorović

Balerina Narodnog pozorišta i model Jovana Mirosavljević već godinama neguje jedinstven stil oblačenja koji podrazumeva potpunu slobodu kako pri izboru boja tako i u kombinovanju različitih stilova. Ova poznata balerina koja igra glavnu ulogu u baletu Kavez Lidije Pilipenko na sceni se podjednako dobro oseća u običnoj majici i šortsu kao i u najboljoj pački, a tokom manekenske karijere imala je priliku da nosi najrazličitije kreacije. Osim što ima istančan ukus kada je moda u pitanju, izgledom i igrom zasenila je sve koji su je gledali, a svoje umeće pokazala je u spotu za pesmu Molitva prošlogodišnje pobednice Evrovizije Marije Šerifović.   
Story: Pratite li trendove ili negujete sopstveni stil odevanja?
- Negujem svoj stil koji je svakako pomalo zaražen trendovima. Moj moto u oblačenju glasi Mix and match i u stanju sam da nosim balsku suknju i starke i da to izgleda odlično. Postoje trendovi koji mi se dopadnu pa ih primenim na svoj već oformljen stil.
Story: Šta ste najčešće nosili ovog leta?
- Ovo leto sam prepešačila u zlatnim havaianas japankama, a nosila sam uglavnom polu hipi i polu boho haljine i mnogo nakita u boji zlata.
Story: Kakve kupaće kostime volite?
- Volim bikinije, gornji deo koji je u klasičnom trouglastom obliku i običan donji deo, a sviđaju mi se i retro kupaći kostimi koji podrazumevaju mini top i šorts. Priznajem da ponekd volim da se doteram za plažu.
Story: Nosite li šešire tokom leta?
- Jako volim šešire, na žalost nosim ih tek ponekad, ali uživam u isprobavanju i divim se damama koje umeju da ih nose.
Story: Eksperimentišete li prilikom sklapanja odevnih kombinacija?
- Često eksperimentišem i mešam i boje i stilove, po sistemu: štikle mogu biti za trčanje po gradu, a trenerka ili džins mogu izgledati neverovatno dobro.
Story: Da li vam je važno da na sceni izgledate lepo?
- Kostim zavisi od lika i predstave. Tamo gde uloga dozvoljava lepotu onda mi je važno da izgledam dobro i da sam našminkana baš onako kako volim. To se uglavnom dešava kada igram vile, princeze ili labudice. I tada su sve  balerine prelepe. Međutim, ako uloga zahteva nešto drugo, ja sa tim nemam problem jer na sceni nema privatnosti i to više nisam ja već lik koji tumačim. Dešava mi se da igram predstavu bez trunke šminke, u jednostavnoj beloj majici i šortsu i da se osećam podjednako dobro kao u raskošnoj pački i sa mnogo šljokica.
Story: Koji je najlepši kostim koji ste nosili?
- Ne mogu da se odlučim za jedan, a volim kostime iz  predstava Samson i Dalila, Uspavana Lepotica, Nečista krv.
Story: Koje boje preferirate kada je garderoba u pitanju?
- Volim crnu i ona se u mom slučaju nekako podrazumeva, veoma često su moji kostimi za vežbu takođe u toj boji. Imam i životne faze kada nosim garderobu u svim nijansama sive boje, a tokom leta volim i zlatnu naročito kada su u pitanju detalji. Ipak kad pogledam u garderober prilično je šareno.
Story: Volite li da budete sređeni i kada ste kod kuće?
- Volim lepu kućnu garderobu, papuče koje su kao čizmice ili kućne haljine. U tom smislu obožavam i da sam sređena iako mogu da provedem dan razvlačeći se u nekoj staroj, velikoj, malo pocepanoj dukserici.
Story: Smatrate li da je glamurozna toaleta neophodna da bi žena izgledala elegantno?
- Svečana toaleta nije za svaku priliku, ali glamur kao nešto sa čime se pojedine žene rađaju isijava uvek i čini najjednostavniju kombinaciju elegantnom, kao na primer Odri Hepbern i mala crna haljina.
Story: Volite li skupoceni nakit?
- Češće nosim bižuteriju nego skupoceni nakit. Imam sklonost ka gubljenju stvari, pa zato obožavam lažno zlato koje mogu da gubim a da mi ne bude žao. Takođe, volim belo zlato i srebro i mogu da se pohvalim da imam nekoliko kvalitetnih komada, ali mislim da još nisam razvila pravi odnos prema nakitu. Možda to dolazi s godinama.
Story: Da li često obraćate pažnju na to šta nose druge žene?
- Čini mi se da previše obraćam pažnju na to šta drugi ljudi nose i volim da analiziram, ali i komentarišem tuđe stilove oblačenja. Znam veoma dobro da zabavim prijatelje koji mi kažu da imam najsmešnije i najživopisnije opise toga šta je neko nosio. Međutim, moji komentari nisu zluradi.
Story: A na to šta nose muškarci?
- U poslednje vreme dosta obraćam pažnju i na mušku garderobu i dopada mi se u kom pravcu se moda za jači pol razvija. Mnogi domaći dizajneri kreiraju odlične stvari i drago mi je što muškarci prestaju da se opiru tim trendovima i polako ih prihvataju.
Story: Kakav je vaš stav prema metroseksualcima?
- Ukoliko to podrazumeva negovane, vaspitane, lepe, uredne, dobro obučene i pre svega pametne muškarce onda sam ja za!
Story: Da li posedujete mnogo garderobe?
- Čini mi se da posedujem i previše garderobe, ali ipak često imam već klasični problem zvani nemam šta da obučem. Nekih stvari se teško odričem pa dugo stoje na ofingeru, neke još nisu dočekale da prošetaju jer nije bilo prave prilike, ali mnoge poklanjam i trudim se da se disciplinujem i već jednom se odreknem svih krpica koje dugo nisam ni pogledala.
Story: Lečite li ponekad nervozu i nezadovoljstvo šopingom?
- Najnepraktičniji lek koji smo, mi žene, mogle da usvojimo je šoping protiv nervoze. To upali svaki put, ali se upali i lampica na kartici krajem meseca. Često to radim... na žalost, ili na sreću.
Story: Pričate li sa prijateljicama o modi?
- O modi ne razgovaram previše jer ipak postoje mnogo važnije stvari a nisu ni svi idealni sagovornici na tu temu. Ipak sa najboljom drugaricom i još nekoliko prijatelja uživam u malim ritualima gubljenja vremena uz prelistavanje svih časopisa i osmišljavanje nove modne sezone za nas.
Story: Da li vam je prilikom izbora odeće važnije kako vam stoji ili da li je udobna?
- Uglavnom se ispostavi da mi je neka stvar udobna jer mi stoji kako treba. Volim i jedno i drugo, mada za par divnih cipela koje i nisu tako udobne mogu da udahnem duboko i istrpim.
Story: Vodite li računa od kojih je materijala garderoba koju nosite?
- Garderoba mi je od različitih materijla i ne obraćam previše pažnje kada mi tkanina prija, a to podrazumeva da je prirodan. Što se tiče zimskih stvari pristajem na sve samo da mi je toplo!

Ivana Nikolić

makonda-tracker