Tijana Dapčević: April u Beogradu

0
Šarmantana pevačica Tijana Dapčević veruje da se modni stil nosi iz kuće, ali i ne krije kako nervoze često leči šopingom, i nada se da se njen sin Vuk jednog dana neće stideti, kada vidi kako ga je mama oblačila kada je bio mali
Tijana Dapčević, foto: Luka Šarac
Tijana Dapčević, foto: Luka Šarac

Kada god biram određenu odevnu kombinaciju, najvažnije mi je da ispoštujem događaj na koji idem, tačnije domaćina, i to je jedno od osnovnih pravila kog se treba pridržavati. Najviše mi prija sportska elegancija, ali pošto volim da eksperimentišem sa garderobom, moj stil odevanja ide iz jedne u drugu krajnost.

Nekada od sasvim obične stvari, stvorim najluđi stajling, koji ne možete ni da zamislite. Šta god da radite, pa i kada je reč o modi, odnosno oblačenju, najvažnije je da budete originalna. I na prvi pogled običan komplet, možete da upotpunite nekim brošem, maramom, ili bilo kojim asesoarom koji za vas ima posebnu vrednost. Koliko god nekada delovala svojeglavo, vizuelni identitet nasupa na Evroviziji prepustila sam modnom studiju Prostor i Fashion group-u iz Makedonije, raduje me ova saradnja i sigurna sam da nećemo izneveriti publiku i gledaoce Evrovizije.

Za svaku normalnu ženu kupovina je odličan način da se oraspoloži i oslobodi stresa. Kada sam neraspoložena ili nervozna, dovoljno mi je da kupim samo dve majice i da kući dođem nasmejana i puna samopouzdanja. Volim šoping, ali više od toga da kupujem stvari za sebe, uživam birajući garderobu za mog sina Vuka. Uvek pronađem neki interesantan odevni predmet ili modni detalj za njega, kada poraste videću i da li se Vuku dopadao modni stil koji je za njega birala njegova mama, nadam se da ga neće biti sramota fotografija iz detinjstva.

Šalu na stranu, kao i sve i modna osvešćenost nosi se iz kuće, moji veliki savetodavci su moja mama Branka i sestra Tamara, koje su prave dame od stila i uvek sam spremna da saslušam njihove savete i kritike. Svi mi koji moramo da nosimo naočare za vid, možemo da ih iskoristimo kao odličnu dopunu svom stilu. Sigurna sam da ću jednog dana po broju okvira prestići i Eltona Džona, jednim delom zahvaljujući tome što sam zaštitno lice jedne od vodećih optičarskih kuća u regionu. Volim najrazličitije ramove, od onih krajnje ekstravagantnih do najklasičnijih modela.

Ne postoji kompromis kada je reč o kvalitetnoj torbi i paru cipela, pa za njih ne žalim finansije. Mnogo vremena provodim na nogama, tako da mi je imperativ da obuća bude udobna, ali kao i svaka žena spremna sam da istrpim neudobnosti zarad dobrog para cipela s visokom potpeticom. Bar jedna dobra kožna jakna može da spasi mnoge odevne kombinacije, a meni itekako pomažu kada je reč o samopozdanju. Ko zna možda je to i zbog mog buntovnog stila.

makonda-tracker