Aleksandra Jeftanović: Stil po uzoru na nedelje mode

S prvim sunčevim zracima crnokosa voditeljka Aleksandra Jeftanović svoje tamne stvari koje forsira preko zime menja odevnim predmetima u beloj, bež i nijansi boje peska, a najprijatnije se oseća u kombinaciji skupe i jeftine odeće
0
1 / 5 Foto: Marko Sovilj

Lepotu koju joj karakterišu izrazito crna i duga kosa i tamnobraon oči, voditeljka Aleksandra Jeftanović dodatno ističe neupadljivom garderobom jednostavnih boja. Komadi odeće koje bira nikada nisu prenaglašeni, ali svaki za sebe nosi posebnu priču. Dok tokom zime uglavnom bira stvari u crnoj boji, u prolećnim danima nosi odevne predmete u beloj, bež i boji peska.
Razlikuje li se vaš stil na televiziji od onog koji forsirate privatno?
- Često nema nikakve veze s onim što nosim van posla. U poslednjih šest godina nosila sam garderobu tri brenda sa kojima sam imala ugovor. To su inače bile stvari koje su odgovarale mom senzibilitetu, tako da sam nakon snimanja mnoge kupovala i zadržavala.
Šta je najviše uticalo na formiranje vašeg stila?
- Izgradila sam ga kao mešavinu svega onoga što diktiraju četri svetska modna centra: Njujork, Pariz, London i Milano, a imala sam sreću da zbog posla sva četiri obiđem i to u vreme do bi trajao aktuelni Fashion Week. Njujork mi je ostavio najjači utisak. Sinonim za taj grad je crna boja, tako da sam i ja veći deo godine uglavnom u najtamnijoj odeći.
Vaša idealna odevna kombinacija?
- Nedavno sam izašla u grad sa drugaricama, a na sebi sam imala kaiš koji je bio skuplji od svega ostalog što sam imala na sebi. Nema pravila, ali jedna od njih je: ranac star četiri godine, japanke koje sam kupila pre dve godine i haljinica od ove godine. Kombinujem izuzetno skupe i jeftine stvari, u tome je ponekad poenta dobrog izgleda.  

Piše: Jasmina Antonijević

makonda-tracker