Počinje najveća regionalna izložba modnih editorijala

0
New Wave Project predstavlja regionalno najveću izložbu modnih editorijala 11 modnih fotografa iz Hrvatske, BIH i Srbije. Izložba će biti postavljena u 22 vozila javnog prevoza u Beogradu od aprila do juna 2013. Mentor projekta je modni fotograf Miša Obradović

Projekat  New Wave predstavlja regionalno najveću javnu izložbu modnih editorijala nove generacije jedanaest fotografa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Od 82 prijave odabrano je 11 fotografa koji su uz vođstvo mentora projekta Miše Obradovića i kreativnog tima realizovali editorijale na 11 zadatih tema koji će biti izloženi u 22 vozila javnog prevoza od aprila do juna 2013.

Ideja projekta zasnovana je na problemu nepostojanja razvijenog modnog tržišta u Srbiji, kao i na nemogućnosti da rad mladih kreativaca bude viđen dalje od kruga njihovih prijatelja na socijalnim mrežama.

Aida Hajdarević, Bojan Janjić, Danilo Anđus, Dolores Juhas, Dragan Klem, Dušan Milenković, Kosta Đuraković, Marijana Gligić, Marko Arsić, Marko Prelić i Nemanja Knežević realizovali su editorijale na zadate teme pod nazivom: Walk of Shame, In the Army Now, Fashion 7-77, Imaginary Portrait of a Lonely Woman, Wicked Games, No Room for H8ers Among the Sk8ers, Haunted House, Obsessed With Candy, Tie Me Up!Tie Me Down! i La tragedia d’un personaggio.

Teme su inspirisane velikim filmskim ostvarenjima, književnim delima, muzikom i životnim stilovima.

Projekat su omogućili: Naxi radio, Opština Stari grad i Kancelarija za mlade GO Stari grad, Masel, Modna agencija Fox, Hairlovers, Quadrium, Supermarket Concept Store, RAF Production i mnogi drugi.

U Supermarket Concept Store-u, 11.aprila biće otvorena izložba od 19h gde će biti predstavljen tromesečni rad odabranih jedanaest fotografa, umetničkog i produkcionog tima, domaćih dizajnera, velikih modnih brendova i više od 50 prijatelja projekta. Pod nazivom New Wave Preview, izložba će predstaviti po jednu fotografiju svakog od autora, čime će se najaviti početak projekta New Wave. Na otvaranju ćemo okupiti mlade autore, partnere projekta i poznate ličnosti iz domena kulture, umetnosti i modne industrije. Izložba će biti otvorena narednih sedam dana u Supermarketu.

makonda-tracker