Uspešne dame u haljinama Sunny Sande Ristovski 6. marta u pozorištu Boško Buha

0
Otvaranje izložbe slika BUBE i haljina SUNNY biće održano u sredu, 6. marta 2013. u 20 sati u Pozorište Boško Buha

Sanda Ristovski je diplomirala slikarstvo na Akademiji lepih umetnosti u klasi profesora Momčila Antonovića 2002. Član je ULUS-a i ULUPUDS-a. Ona je multidisciplinarni umetnik sa dugogodišnjim iskustvom u mnogim oblastima umetničkog izražavanja, od oslikavanja živopisa i mozaika u crkvama, preko kreiranja pozorišnih kostima i maski, ilustrovanja knjiga, dizajna vizuelnog identiteta kompanija i njihovih proizvoda do modnog dizajna i kreiranja haljina. Učestvovala je na više desetina grupnih i imala dvanaest samostalnih izložbi.

Svestranost, radoznalost, eksperiment, ogromna energija i večiti optimizam krase ovu mladu, ali veoma produktivnu umetnicu. Ekspresija boja i radosti života krasi njene slikarska platna, ali i svilu na kojoj ručno oslikava motive za svoju kolekciju haljina.

Istražujući lepotu i formu ženskog tela kroz akt sa jedne strane, kolorit i materijale sa druge, svoju umetničku energiju izražava i kroz savršeni sklad oblika i boja haljina SUNNY. Haljine su rađene od svile i najfinijih mešavina svile i likre. Lepota i udobnost prirodnog materijala prati liniju ženskog tela i nežno prijanja uz kožu. Haljine SUNNY asociraju na sunce i radost, istovremeno ističući karakter osobe koja ih nosi.

Kolekciju slika BUBE dopunila je novim radovima u kojima se jasno izražava njena autentična ekspresija, energija i senzibilitet. Eksplozija boja i emocija dominiraju na novim slikama Sande Ristovski, neumitno pokreću i sigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. 

Haljine neće nositi manekenke, već uspešne žene sa karakterom: Ksenija Kočetova (pevačica), Žana Prijić (Pevačica Koktel benda), Irena Atanasković (voditeljka Tv Pink), Jovana Polić (novinarka), Sanja Lončar (novinarka) i Intermeco kvartet!

makonda-tracker