Jesenji must have: Marame

0
Dizajner Ivan Golubović daje vam jedinstvene modne savete
Foto: Guliver, Profimedia, Story press
Foto: Guliver, Profimedia, Story press

Kada se vratimo nazad u prošlost, šal se nosio u hladnim periodima godina, a njegova uloga bila je praktična - da nas zaštiti od hladnoće. Sada, osim funkcionalnosti, on je neizostavni estetski detalj koji svojom zanimljivom bojom, teksturom ili debljinom upotpunjuje stajling.

Danas se za izradu šalova koristi veliki izbor materijala. od onih prirodnih, kao što su pamuk, lan, vuna i svila, preko njihovih međusobnih mešavina, prave se šalovi koji nastaju od polusintetičkih i sintetičkih materijala. Pamučne, lanene i svilene tkanine idealne su za izradu onih koji imaju dekorativnu svrhu, a zajedno sa trikotažnim i tkanim materijalima prilagođeni su lepom vremenu i posebnim prilikama. vuneni šalovi pored estetske imaju i praktičnu primenu u hladnim periodima godine.

Za ovu sezonu bih preporučio ručno pletene ili one mašinski urađene koji podsećaju na ručnu izradu, baš kao što su nekada radile naše bake. Samim tim uneli bismo toplinu u naš svakodnevni izgled.

Koloritom koji odgovara ličnom senzbilitetu, uz različita vezivanja i zanimljive forme, naš izgled možemo učiniti veoma interesantnim. Šal u današnje vreme predstavlja jedan od bitnih detalja neverbalne komunikacije.

Sloboda izražavanja kroz različite forme i kreativan pristup daje novu dimenziju, koja se iz dana u dan pomera. Nabavite jedan topao i zanimljiv šal za nasmejan dan.

Ivan Golubović - Vaan Gool

TAGOVI: moda123stil
makonda-tracker