Gorenje i sestre Proković zasijali na modnoj pisti

0
Sava Centar bio je srce modnih dešavanja, prikazavši beogradskoj publici maštovit spoj poznatih dizajnerskih imena i kompanije, koja, samo na prvi pogled, nema mnogo veze sa modom.

Gorenje, koje poslednjih godina ide putem kreativnih tehničkih inovacija i dizajna, podržalo je reviju Jelene i Svetlane Proković, koje su, smelim odevnim kombinacijama, predstavile publici kolekciju XX za proleće/leto 2013, i time obeležile dve decenije trajanja na modnoj sceni. Više se niko i ne čudi otkud Gorenje na modnom događaju. Sasvim je logično da kompanija, koja je još pre dvanaest godina potpisala prvi ugovor sa Pininfarinom, i koja ima aparate sa potpisom Ora Ita i Karima Rašida, bude deo ovakvih manifestacija.

Pored toga, zajedničke vrednosti, poput istrajnosti, upornosti i konstantnog usavršavanja, uverile su publiku da su Gorenje i sestre Proković idealan par na modnoj pisti. Ako bi tražili zajednički moto, on bi sigurno glasio da ništa nije toliko dobro da ne može da bude još bolje. Ovako razmišljaju slobodni, kreativni ljudi, koji se ne boje izazova, što su sestre Proković i pokazale svojom ekstravagantnom kolekcijom, a Gorenje aparatima koji se već decenijama vole.

makonda-tracker