Jesenji must have: Čizme

0
Modni savet daje vam Petra Šošić, modni dizajner
Foto: Guliver
Foto: Guliver

U prošlosti čizme su bile rezervisane za muškarce ili pak za plemstvo jer je trošak proizvodnje bio preskup za obične ljude.

Žene su ih otkrile tek u srednjem veku kada su jednu vrstu čizama nosile za lov. Tek u 19. veku pojavile su se prve čizm ekoje su činile stalni komad ženskog kostima. BIle su do polovine lista, zaobljenih vrhova, sa potpeticom ne višom od 5cm. Početkom 20. veka i pojavom industrijalizacije, čizme su dobile na akcentu i započele modnu revoluciju.

Danas su one ne samo objekat želje i postojanja, već definišu lični stil p ačak i mnogo više - obrazac savršenstva i elegancije.

Bilo da ih kombinujete sa suknjama, dugim - kratkim šortsevima, džinsom ili haljinama, čizm epostaju sinonim za vaš look. Bilo da su plitke, do sredine lista, duboke, ravne ili sa potpeticom, sve dok pokazuju vaš lični identitet ukombinovan sa malo mašte, vi ste top of the world! Duboke čizme uz kombinaciju volimuniziranog džempera zemljanih tonova koji je strukiran interesantnim kaišem i kratak izbledeo šorts - dobitna su kombinacija ukoliok želite da imate izgled opuštene i seksi devojke. Ako se pak opredelite za plitke čizme, treba povesti računa kako vaše noge ne bi ste vizuelno skratili.Nosite ih uz pantalone koje su uske ko dčlanaka, nabacite dobar sako i košulju i dobićete recept kao bi jedna poslovna žena trebalo da izgleda.

TAGOVI: modastil123
makonda-tracker