Matje Leaneur dobitnik nagrade za dizajn

0
Sedma Beogradska nedelja dizajna završena je dodelom Beogradskog Gran prija dizajna 2012 francuskom dizajneru Matjeu Leaneuru i koncertom italijanskog DJ-a Luminodisco u prestoničkom restoranu Dijagonala.
Matje Leaneur
Matje Leaneur

Matje Leaneur poznat je po svojim originalnim delima nastalim u istraživanju ljudskog tela, bioloških struktura i matematičkih formi i proučavanju složenost organskih sistema.

Ova francuska zvezda i inovator, poznat podjednako i kao arhitekta i kao dizajner, sarađivao je  sa vodećim svetskim fimama i osvojio je brojne nagrade za dizajn, poput Gran Prija za stvaralaštvo koji mu je dodelio grad Pariz,  nagradu za najbolji izum u SAD-u za sistem pročišćavanja vazduha koji koristi biljke, kao i nagradu Inteligencija ruke od Bettencourt-Schueller Fondacije za seriju keramičkih posuda nazvanih ‘L’âge du monde’ (Starost sveta). Njegovi radovi su deo stalnih postavki u sledećim muzejima: MoMA u Njujorku, MoMA SF, Muzej dekorativnih umetnosti (Pariz), Centar Pompidu (Pariz) FRAC-Le Plateau (Pariz), Muzej dizajna, (Gent), Muzej dekorativnih umetnosti (Berlin).

U tri dana kreativne konferencije delegati su imali priliku da se informišu o najnovijim svetskim trendovima iz celokupnog dijapazona kreativnih industrija, od advertajzinga do arhitekture, kao i da kroz predstavljanje vodećih svetskih kompanija, brendova i individualaca iz preko 20 zemalja nauče kako da se prilagode promenama u svetskoj ekonomiji.

Više informacija na: www.belgradedesignweek.com

 

TAGOVI: nagrade123
makonda-tracker