Održana modna revija Tijane i Mile Popović - Fairies from the Heart of Forest

1
Povodom 5. juna, međunarodnog dana zaštite životne sredine, održana je revija Tijane i Mile Popović, kojom su predstavile novu modnu kolekciju za proleće/leto 2012. pod nazivom Fairies from the Heart of Forest.

Kolekciju Fairies from the Heart of Forest uglavnom čine unikatne, ručno rađene haljine, a inspiracija za kolekciju proizašla je iz analize i poređenja savremene žene sa šumskom vilom, komparacija i spoj novih medija i dizajna sa tradicionalnim vrednostima. Kreatorke su modnu reviju organizovale u novosadskom Dunavskom parku, kako bi promovisale kolekciju oblikovanu po etičkim i ekološkim standardima.

Kolekcija je već predstavljena na Brighton Fаshion Week-u 2. juna 2012. u Brajtonu, kao i u Skoplju, na ovogodišnjem Skopje Fashion Week-u.

Tijana i Mila Popović godinama promovišu eko dizajn na našim prostorima  kroz sve vidove primenjene umetnosti. Implementiran u grafički, modni i dizajn enterijera ekološki i etički koncept dizajnerki  ističe pored upotrebne i estetske kategorije i pojam održivosti predmeta. Ideje o antikozumerizmu, friganizmu i DIY sagledavanju realnosti prenose kroz sasvim primenjive predmetе i pojave u svakodnevnom životu. Do sada su svoje instalacije, radove i kolekcije više puta izlagale samostalno i u okviru grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

 

makonda-tracker