nestvarna

Tokom večeri se – transformisala! Ovo su sve tajne HALJINE OD PESKA koja je obeležila Met galu

0

Afrička muzička zvezda opravdala je poverenje Ane Vintur kada je stigla na Met galu, a njen kreativni tim doneo je magiju na crveni tepih

Tajla u haljini od peska na Met gali 2024.
Tajla u haljini od peska na Met gali 2024.foto: Angela Weiss / AFP / Profimedia

Južnoafrička pevačica Tajla ove godine je prvi put prošetala crvenim tepihom Met gale i bez sumnje osigurala sebi pozivinicu za makar nekoliko narednih godina!

 

Dvadesetdvogodišnja kantautorka, koja je prošle godine stekla međunarodnu slavu pesmom Water i osvojila nagradu Gremi, sarađivala je s modnom kućom Balmain da bi njena prva Met gala bila nezaboravna i ispostavilo se da je ovo bila odlična ideja!

 

S obzirom na to da je dres kod ovogodišnje gala večeri u Metropolitenu bio "Vrt vremena", Olivije Rusten, kreativni direktor ovog brenda, bio je posebno intrigiran idejom o prolaznosti, koju je utkao u Tajlinu haljinu.

 

Osnovna ideja bila je peščani sat, pa je haljina napravljena – od peska.

1 / 5 Foto: Gregory Pace / Shutterstock Editorial / Profimedia

Inspiracija iza ove kreacije proizilazi iz želje da se redefinišu granice i transformiše prolazni materiijal u večno remek-delo – objasnio je za Vogue.  – Ideja da napravim odeću od nečega tako efemernog kao što je pesak zapalila mi je maštu i ne mogu da budem srećniji zbog krajnjeg rezultata.

Kako je Tajla istakla, prva skica ju je oduševila.

 

Ideja je bila luda i svidela mi se! – istakla je i priznala da je bila i uzbuđena i nervozna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyla (@tyla)

Haljina bez bretela i rukava pripijena je uz pevačicinu figuru u gornjem delu, koji je izvajan od tri različite boje peska na osnovu otiska Tajlinog tela. Potom se širi u sirena-kroja od kvalitetne organze, a pomešana s mikrokristalima, zahvaljujući čemu je blistala pri svakom pokretu.

 

Kao savršen dodatak, tu je i clutch tašna u obliku peščanog sata, a Tajla nije mogla da hoda uz stepenice u nesvakidašnjoj haljini, zbog čega su je nosili. Na pitanje hoće li moći da sedi u ovoj neobičnoj kreaciji, veselo je odgovorila:

 

Koga briga, ljudi, slatka sam!

Rusten je, inače, u toku večeri lično makazama skratio svoju toaletu,kako bi je pretvorio u mini-haljinu i da bi bila praktičnija, a ona je počela da se raspada, pa je Tajla do povratka u hotel morala da je pridržava rukom.

 

Tajla u haljini od peska na Met gali 2024.
Tajla u haljini od peska na Met gali 2024.foto: BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Haljina Kim Kardašijan na Met gali 2022.

 

makonda-tracker