Vašar razmene Trange&Frange u Domu omladine

0
U okviru festivala Transeuropa, u nedelju 13. maja 2012. godine od 12.00 do 17.00 sati u Domu omladine Beograda održaće se ultimativni vašar razmene Trange&Frange. Organizatori festivala su European Alternatives i Transeuropa Network.

Trange&Frange poziva mlade umetnike, proizvođače rukotvorina, dizajnere nakita, odevnih i dekorativnih predmeta, second hand & vintage radnje i kolekcionare, radionice reciklaže, prodavce starih knjiga, odeće, obuće, stripova, igračaka, učesnike nekadašnjeg marketa gramofonskih ploča, ali i one koji učestvuju u tradicionalnoj menjaži sličica kod Terazijske česme da se pridruže ovoj nesvakidašnjoj razmeni. Možete razmenjivati sve što je unikatno, retko i vaše.

Za izlagače prostor je besplatan, a za posetioce ulaznica će biti 100 dinara ili poklon deci Svratišta. Potrebe Svratišta su:  školski pribor i pribor za crtanje (sveske, olovke, flomasteri, bojice, pernice, školske torbe, blokovi za crtanje...), radioničarski materijal (plastične čaše, plastelin, papir u boji, kolaž papir...)

Pored zainteresovanih za razmenu rukotvorina i drugih predmeta, pozivamo i sve one kojima su potrebne usluge ili neka druga stručna pomoć da se prijave sa preciznom naznakom šta traže i šta su za uzvrat spremni da ponude bez finansijske nadoknade. Trange & Frange – trampa usluga je pokušaj stvaranja tržišta i razmene usluga i roba bez novca, alternativnog načina preživljavanja u uslovima globalne ekonomske krize i nezaposlenosti, način uštede kućnog budžeta, samozapošljavanja i upravljanja ličnim finansijama.

Transeuropa festival je jedinstveni transnacionalni festival kulture, politike i umetnosti, koji se održava u 14 gradova širom evropskog kontinenta. To je zajednički i otvoreni prostor za kreiranje alternativnog shvatanja Evrope.

Prijave za Trange&Frange: telefonom na 011-3220127, ili mailom na trangefrange@domomladine.org

makonda-tracker