najradije bira eleganciju

Šta suprug misli o njenoj ljubavi prema cipelama? Modni intervju Tamare Vučić o kom priča Francuska

1

Naša prva dama ističe da je veoma važno voditi računa u čemu se najbolje osećamo jer i ona, kao mnoge žene, za neke komade i kombinacije smatra da izgledaju lepo, ali ih nikada ne bi obukla 

Tamara Vučić, prva dama Srbije i supruga predsednika Aleksandra Vučića
Tamara Vučić, prva dama Srbije i supruga predsednika Aleksandra Vučićafoto: Milan Maricic/ATAImages

Prva dama Srbije dala je ekskluzivni intervju za presižni francuski magazin, u kom je pričala o svom pogledu na modu

 

Tamara Vučić, prva dama Srbije, tokom jula je boravila u Parizu, a ovu priliku iskoristio je čuveni modni časopis L’Officiel, koji je želeo da predstavi svetu modnu stranu njene ličnosti.


Ona je u Ambasadi Srbije pozirala u bajkovitim haljinama, a dala je i intervju u kom je pričala o, kako je podelila na Instagramu, "stilu, srpskom glamuru, srpskoj modi i još ponečemu".


Tamara Vučić poznata nam je po otmenom stilu, a ona je sada istakla daje elegancija njen izbor i kada je reč o svakodnevnom odevanju.

 

Volim eleganciju i jednostavnost, bilo da idem na posao, provodim vreme s prijateljima, putujem ili učestvujem na važnom javnom događaju. Mislim da je za svaku ženu, kada je u pitanju moda, važno da bude svesna šta joj odgovara, ukoliko odgovara njenom karakteru i situaciji. Drugim rečima, ona mora da zna može li da se nosi s tim i oseća se dobro u tome – rekla je.

 


Ona je istakla i da postoje komadi i kombinacije koje su u trendu i voli da ih vidi na drugima, ali ih ona sama nikada ne bi ponela.


Jednostavno, to ne bi ličilo na mene – objasnila je.


Kada je u pitanju "srpski glamur", Tamara Vučić ga opisuje kao sve što teži jedinstvenosti i podseća na slavnu srpsku istoriju.


Pozitivan odnos prema životu i svetu je glamurozan, kao što je i srpsko gostoprimstvo, koje je dobro poznato. Srpski glamur je i deo naše istorije, konkretno dinastije Nemanjića, kada su srpski dvorovi bili preplavljeni sjajem i glamurom vladajuće porodice – istakla je ona i dodala da srpski vladari iz prošlosti nisu bili samo sposobni državnici, već i pisci, graditelji, pesnici...


Na pitanje šta joj se trenutno nalazi u tašni odgovorila je ono što bismo verovatno čuli od svake žene, uz jedan mali dodatak.

 

1 / 6 Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia


– Često je prepuna različitih stvari. Pored telefona, novčanika i ključeva, tu je i pasoš, pošto se ne nalazim u svojoj zemlji, kao i sjaj za usne, ogledalo, rokovnik, maramice i naočare za sunce. Ali, ono što odvaja moju tašnu od ostalih je nešto što sam skoro primetila – mali ventilator koji se krije u dubinama moje torbe za šoping – kaže prva dama Srbije.


Novinare uglednog časopisa interesovalo je i koje su tri stvari za koje Tamara Vučić smatra da treba da se nađu u garderoberu svake žene, a ona se i u tom pogledu okreće klasici.


Jednobojna haljina – uglavnom crna ili atamnoplava – uvek je dobar izbor za jutra kada "ne znate šta da obučete" – smatra gospođa Vučić. – Dobro krojeno odelo i savršeno uklopljene farmerke. I jednostavna bela majica. Nećete me kriviti ako odaberem četiri?

 


Poznata je ljubav žena prema obući, a na pitanje da li je ona "zavisnica od cipela", Tamara Vučić odgovara:


Ne bih rekla da jesam, iako se moj suprug ne bi složio. Na početku našeg braka, rekao mi je: "Nisam znao da sam se oženio stonogom"... Naravno, treba napraviti razliku između muškog i ženskog pogleda na tu temu. Što se tiče cipela, moj izbor su uvek štikle – elegantne, šik i savršene – ističe prva dama.


Ona je istakla i da joj se dpada što žene u Francuskoj ne gledaju na godine i vode računa o svom izgledu, a naglasila je da Srpkinje i Francuskinje mogu da nauče mnogo jedne od drugih kada je moda u pitanju.

 

BONUS VIDEO

Stil prve dame Crne Gore

 

makonda-tracker