poslušajte ovaj savet

Mogu da ih nose samo devojke koje nose XS: Ovo su HALJINE koje ŠIRE i čine da u njima izgledate krupnije nego što jeste

0

Može da ih nosi Nataša Bekvalac, a vi obratite pažnju da li će vam podjednako dobro stajati 

foto: Instagram
foto: Instagram

Omiljena letnja odeća za mnoge žene upravo su haljine. Raznih boja, dezena, krojeva, izrađene od različitih materijala kraljice su svakog ženskog gardarobera.

 

Razlog za to je veoma jasan, lagane su, prijatne za nošenje, u njima nam nije vrućina i brzo i lako se suše kada ih operete. 

 

Modni dizajneri su prepoznali žensku ljubav prema haljinama, pa se trude da iz sezone u sezonu osmisle one u koje će se one jednostavno odmah zaljubiti.

 

 

Ipak, prilikom nošenja haljina uvek treba imati na umu činjenicu da nisu sve žene građene isto i da ne stoji svaki model i dezen podjednako dobro svakoj ženi. 

 

Ukoliko želite da maksimalno istaknete liniju i ne postignete kontra efekat pogledajte koje haljine nikako ne pristaju ženama koje već žele  da prikriju višak kilograma. 

 

1. Veoma uske, priprijene haljine uz telo

 

Ovaj kroj haljine može da nosi žena koja ima vitku liniju, bez viška kilograma poput Nataše Bekvalac i drugih ultarazgodnih dama. 

 

Primer haljine koja stoji samo vitkim devojkama
Primer haljine koja stoji samo vitkim devojkamafoto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ona ističe obline, ali isto tako ističe i nepravilnosti na vašem telu. Ni malo nije lepo videti ženu kojoj se ocrtava stomak ili vidi višak na bokovima u ovakvom modelu haljine.

 

2. Majica haljine

 

Majica haljine mnoge žene biraju misleći da u njima izgledaju mršavije. Ipak, istina je drugačija. Majica haljine često imaju džakast oblik, koji će učiniti da u njima izgledate još krupnije.

 

Majica haljine šire telo i čine da izgledate još krupnije
Majica haljine šire telo i čine da izgledate još krupnijefoto: Profimedia

 

Ukoliko baš volite ovaj model, možete ga nositi, ali tako da oko struka stavite neki kaiš ili maramu koja će malo ublažiti taj ravan kroj i učiniti da telo dobije oblik.

 

Ovakve haljine često nose i naše poznate ličnosti, ali one veoma dobro znaju kako da ih upotpune nekim visokim potpeticama ili upečatljivim nakitom i time skrenu pažnju sa delova tela koje pokušavaju da prikriju.

 

3. Šare po širini

 

Ako želite da izgledate vitkije, a ormar vam je pun haljina koje imaju šare s leva na desno ili obratno, u velikom ste problemu. Ovakav dezen vizuelno još više širi liniju, pa ćete u njima izgledati punije nego što jeste.

 

Primer haljine koja sužava figuru, linije na dole
Primer haljine koja sužava figuru, linije na dole foto: Amir Hamzagic/ATAImages

 

Ove haljine zamenite onim koje imaju pruge odozgo na dole, jer će one izdužiti liniju i učiniti da izgledate mnogo mršavije i vitkije.

 

Dakle, saveti su pred vama, a vi razmislite kako ćete da ih upotrebite. 

 

Bonus video:

 

Sofija Riči ima haljinu iz snova, pogledajte je 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker