Bata Spasojević uručuje priznanje najboljoj mladoj autorki u okviru izložbe 100 žena – 100 minijatura

0
U Narodnoj banci Srbije sutra će svečano biti dodeljene nagrade najuspešnijim autorkama u okviru žirirane izložbe 100 žena – 100 minijatura
Foto: Vladimir Šporčić
Foto: Vladimir Šporčić

Stručni žiri, koji su činili dizajneri Etno mreže i stručnjaci sa Fakulteta primenjenih umetnosti, odlučivao je o četiri najbolje minijature, dok je počasni žiri doneo odluku o najboljoj mladoj autorki. Njima će biti uručene novčane nagrade u iznosu od po hiljadu evra, koje predstavljaju podsticaj za dalji rad i usavršavanje.

Prisutnima će se obratiti stručni koordinator Etno mreže – Sofija Arsić, i predstavnik Delegacije EU u Republici Srbiji – šef III sektora operacija, Endru Hedi. Nagrade će uručiti Ana Žegarac, pomoćnik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj, dok će priznanje najboljoj mladoj autorki predati Slobodan Bata Spasojević, modni dizajner, član počasnog žirija.

Izložba 100 žena – 100 minijatura je deo projekta Zapošljavanje u ruralnim područjima, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Etno mreža. Izložbu su podržali i Nacionalna agencija za regionalni razvoj i Sekretarijat za privredu Grada Beograda.

 

makonda-tracker