(FOTO)

BEZOBRAZNO skupo: Kad vidite kakvu jaknu Balensijaga prodaje za preko 400 HILJADA DINARA — zaprepastićete se

0

Modna kuća Balensijaga u aktuelnoj modnoj kolekciji predstavila je jaknu koja, bar na prvi pogled, nema na sebi ništa posebno — osim marke. Ipak, ona košta 2890 funti, a vi procenite da li je (bez)razložno skupa

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Počelo je od "umljanih" farmerica, preko pocepanih čarapa, bizarnih naočara i torbice-stolice, modne kompanije kao da se utrkuju da što neobičnije odevne komade i aksesoare prodaju po što višoj ceni.

 

Bilo da je to Guči ili Botega Veneta, danas važi pravilo da je markirano i dizajnirano = poželjno, ma kako taj komad možda bio nepraktičan ili čudan, u najmanju ruku.

 

Osim bizarne mode, dešava se i suprotno, a to je da odevni predmeti koji su obični ili svakodnevni dobiju svoje mesto u svetu mode, i to po pozamašnim cenama.

 

Takav komad odeće definitivno je ova jakna s potpisom modne kuće Balensijaga. Mada Balensijagina garderoba i obuća važe za vrhunski dizajniranu, modernu, samim tim i skupu, nije svaki odevni komad ultraglamurozan, kako bi se činilo.

 

 

Jedna njihova jakna iz aktuelne kolekcije izgleda baš kao deo zimske radne opreme, a ne kao trendi komad koji bi neko ko je zaljubljen u modu rado nosio.

 

Gruzijski dizajner Demna Gvasalija upravo je za brend Balensijaga osmislio ovaj model koji je predimenzioniran, neonsko žute boje, kako piše u opisu proizvoda, a jasno je vidljiv logotip modne kuće, uz slova BLNCG na prednjoj strani jakne. Ona od detalja ima i manji logo, kapuljaču i nekoliciu džepova. U pitanju je uniseks model.

 

Međutim, cena je zaista paprena za jednu ovakvu jaknu: čak 2890 funti! To je nešto više od 400 hiljada dinara!

 

Balensijaga, da li je ovo previše?

 

 

makonda-tracker