Jana Ilić: Žena sa stilom nikada se ne dokazuje

Prve lekcije o modnom stilu glumicu Janu Ilić naučili su njeni roditelji, pa ona danas uživa u svakom komadu elegantne odeće naglašavajući da je obuća sa potpeticama ključ ženstvenosti
1
1 / 8 Foto: Luka Šarac

Atraktivna glumica Jana Ilić (30) ne prati slepo modne trendove, a već godinama pažljivo gradi svoj stil odevanja koji podrazumeva elegantnu odeću i svedene modele. Voli da odabrane komade garderobe upotpunjuje skromnom količinom nakita i veruje da žena sa stilom nikada i nikome ne mora da se dokazuje.

- Volim haljine, obuću sa visokim potpeticama, čak i dobra odela, suknje, košulje... Trenerku i patike nosim samo kad vežbam ili šetam psa. Naravno, tu je uvek i džins koji rado oblačim. Zbog posla kojim se bavim uživam u tome da uvek izaberem dobru haljinu za premijeru ili neki drugi svečani događaj. Međutim, brinem i o tome da se u odeći osećam dobro i udobno. Smatram da žena mora da vodi računa o sebi, nebitno kojim se poslom bavi – kaže Jana koja uvek pažljivo bira i obuću koju će poneti.

- Cipele sa štiklom su moja omiljena obuća. Prvo, zato što se u tome osećam najbolje, a sa druge strane mislim da potpetice doprinose ženstvenosti, stavu i eleganciji. To je spona koja povezuje i upotpunjuje ono čemu bi žena trebalo da teži – priča glumica i otkriva svoje male modne tajne.

- Farmerke u kombinaciji sa dobrim cipelama i elegantnijom majicom, uvek su udobna varijanta prijemčiva za svaku priliku. Crna haljina uz dobar nakit deluje ženstveno i suptilno, a ponekad čak i zavodljivo. Sakoe često kombinujem uz džins, tako ne izgledam previše strogo i poslovno, ali ni suviše opušteno. Roditelji su me naučili da je odeća samo detalj i ljude treba procenjivati na osnovu njihove unutrašnjosti, a ne spoljašnjosti, kao i da bi ono što nosim trebalo da liči na mene, a ne na poslednju modnu reviju sa Fashion Weeka – ističe Jana.

Danilo Mašojević

makonda-tracker