Ines Janković: Promocija Amazon Atitude kolekcije

0
Modna dizajnerka Ines Janković u koncept prodavnici Pierre Premier, u četvrtak, 15. decembra od 21 čas, održaće promociju svog kataloga i predstaviti izuzetno zapaženu kolekciju Amazon Atitude kojom se predstavila na poslednjoj Beogradskoj Nedelji mode održano

Mesto promocije je ova koncept prodavnica, pošto je Pierre Premier nagradu na poslednjem Fashion Week-u dobila baš Ines Janković. Osim kataloga, Ines će ekskluzivno izložiti mini kolekciju novih haljina, koje se ne nalaze u katalogu. Fotografije za katalog je radila Milena Rakočević, a model je Jovana Prosenik.

Kolekcija Amazon Atitude je ispirisana misterioznim ambijentom Amazonskih suma i modernom ženom spremnom na izazove urbane džungle, naoružana svojom lepotom, jedinstvenim stilom i stavom. Mlada u srcu, spremna na pobedu u svim nivoima života. Ona je poštovana, obožavana i nezaustavljiva. Simbol lepote i moći, bez pretencioznosti. Kolekcija ima primese dandy stila kao i blagi uticaj sedamdesetih godina prošlog veka. Specijalna pažnja usmerena je na apliciranje materijala različite obrade, kao što su plisiranje, preplitanje i ukrštanje.

Nakon školovanja u prestižnim italijanskim Univerzitetima, IED u Firenci i Rimu i Istituto Maragoni u Milanu, Ines Janković vraća se u Srbiju gde započinje karijeru dizajnera enterijera a ubrzo i karijeru modnog dizajnera.

Tokom 2010. godine postiže uspeh na konkursu za mlade talente, plasirajući se u samo finale. Njene kreacije prepoznatljive su po eleganciji i suptilnosti, čistog i jasnog dizajna. Koristeći kvalitetne materijale, obraćajući pažnju na detelje i kombinujući različite strukture, doprinelo je da njeni modeli budu unikatni i van vremenski. Stil kao stav je moto kojim se vodi u svojim kreacijama namenjenim damama sa prefinjenim ukusom i izraženim karakterom.

makonda-tracker