Milena Vučić: Izlet u svet izazova

Pop pevačica Milena Vučić otkrila nam je prošle jeseni koji joj komad garderobe donosi sreću, ispričala u čemu se najprijatnije oseća kada se kamere isključe i iznela svoje mišljenje o tome šta svaka dama mora da ima u svom garderoberu
0
1 / 7 Foto: Luka Šarac

Crnogorska pop pevačica Milena Vučić (23) često ne sluša ničije savete kada je reč o odabiru savršenog stajlinga, već najčešće oblači one odevne predmete u kojima se oseća najprijatnije. Mada voli da eksperimentiše s odećom, priznaje da je najsmeliju kombinaciju ponela upravo u ovom Storyjevom modnom editorijalu. Plavokosa umetnica priča kako najviše novca troši za obuću, jakne i kapute, ali ističe da joj je lepršava haljinica najdraža stvar u ormaru. Milena opisuje kada je bila najlepše odevena i koji bi odabir odeće izdvojila kao modni promašaj, a kroz priču u odevanju otkriva još mnogo zanimljivih detalja.

Story: Opišite svoj modni stil?

- Jednostavan je, ležeran, svojstven temperamentu i godinama koje imam. Detaljima posvećujem najviše pažnje i trudim se da na taj način svoj stil učinim posebnim.

Story: Koji vam je omiljeni deo garderobe?

- Obožavam haljine koje sada mnogo češće nosim nego ranije. Tokom leta nosila sam one lepršave, nežnih boja i desena.

Story: Za koji komad odeće vam nikada nije žao da date i poslednji dinar?

- Svakako da poslednji dinar nikada ne bih dala za garderobu, ali najviše novca  trošim na obuću, jakne i kapute.

Story: Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za izlazak?

- Mnogo više vremena posvećujem sređivanju za nastup. Izlasci najčešće nisu isplanirani, pa se spremam na brzinu. Šminkanje mi oduzima najviše vremena jer u tome nisam najveštija. S druge strane, dešava mi se da sam neodlučna pri odabiru kombinacije za izlazak i tada spremanje može da potraje. Najviše glavobolje zadaje mi biranje obuće.

Story: Volite li više cipele sa visokim potpeticama ili patike?

- Cipele sa štiklama biram za nastup i večernji izlazak, a u njima čak i vozim, mada preko dana češće nosim patike jer su one udobnije. Podjednako volim i visoke potpetice i ravnu obuću. Kada sam zadovoljna svojim izgledom, osećam se u svemu dobro.

Story: Koja je najneobičnija modna kombinacija koju ste poneli?

- Bilo ih je dosta. Nekada preteram sa kombinovanjem više boja i to može da izgleda veoma ludo. Ipak, najneobičnije kombinacije su često one u kojima se slikam za modne editorijale kao što je i ovaj. Muški donji veš je nešto najneobičnije što sam ikada obukla (smeh).

Story: Kada polazite na put, šta prvo spakujete u kofer?

- Uvek se pakujem u poslednjem trenutku i na brzinu, tako da prvo što ubacim u kofer jeste gomila stvari odjednom.

Story: Da li više volite letnju ili zimsku garderobu?

- U letnjoj garderobi osećam se mnogo komfornije. Volim lagane materijale, pamuk, svilu i lan, pa leto smatram idealnim dobom za smele kombinacije i doterivanje na brzinu. Obučeš kratku haljinicu i spremna si. I sada kada je zahladnelo nosim svoje omiljene haljinice pa se često razbolim i dobijem povišenu temperaturu.

Story: Čije savete slušate kada je reč o oblačenju?

- Savete primam od ljudi s kojima provodim najviše vremena, a to su moja sestra, porodica i prijatelji. Oni su surovo iskreni i imaju stila. Moj frizer Aleksandar Kostić takođe zna da mi uputi  veoma korisne savete i to ne samo kada je reč o frizuri, u čemu je najbolji. S druge strane, kada prepustim stilistima da mi osmisle stajling, tada se ne mešam u njihov posao. Uvek osluškujem šta je moderno, a šta ne, ali ipak samo ja znam u čemu se najbolje osećam.

Story: Koji vam je omiljeni modni asesoar?

- Sat, a najdraži mi je jedan plavi sportski koji sam kupila. Često ih nosim i kombinujem uz garderobu.

Story: Kada ste bili najgore, a kojom prilikom najbolje obučeni?

- Moj prvi javni nastup na karaokama jedan je od onih na kojima sam bila najgore obučena. Imala sam džemper i farmerke, a tada sam nosila i naočare za vid. Izgledala sam lepo, ali ne onako kako bi trebalo da budem obučena na nastupu. To je pre bila kombinacija za šetnju gradom. A najbolje sam bila obučena u novom spotu za pesmu Celebrity. Stajling mi je osmislio Darko Kostić i to je jedno od mojih najboljih izdanja.

Story: Šta svaka dama mora da ima u svom ormanu?

- Crnu i belu košulju, dobar džins, crni kaput, crnu haljinu i Raid za zaštitu od moljaca.

Story: Male ili velike tašne?

- Glasam za velike. Praktične su. Sve sitnice koje nosim sa sobom mogu da stanu samo u veću torbu. Male koristim za večernji izlazak i posebne prilike kada želim da izgledam elegantnije.

Story: Nosite li nakit?

- Nosim ga često, a najviše volim srebro, kao i minđuše u svim veličinama. Ogrlicama ulepšavam jednostavne majice, a naročito volim one duže i jednostavnog oblika. Prstenje retko nosim, kao i narukvice i radije biram sat. Ne pretjerujem sa nakitom, ali ga volim jer i samo jedan detalj stajling može da učini efektnijim.

Story: Da li cipele obavezno moraju da se slažu sa tašnom?

- Torba svakako mora da se uklopi u celokupan stajling, ali ne smatram da ona i cipele moraju da budu iste boje i od istog materijala. Važno je da su stilski slične.

Story: Nosite li šešire?

- Obožavam ih i često ih nosim, kao i kape i kačkete. Kažu da mi lepo stoje i šešir je detalj koji može savršeno da upotpuni stajling. Crni kaubojski je moj omiljeni i nosim ga u posebnim prilikama. Smatram da mi donosi sreću.

Story: Koje je vaše modno pravilo?

- Moje modno pravilo je da nikada pri odabiru garderobe ne pratim slepo modne trendove već da sledim svoj osećaj, pa makar to bilo i pogrešno.

Story: Vodite li računa da lepo izgledate i kod kuće ili samo pred kamerama?

- Ne opterećujem se time kako izgledam kada vreme provodim kod kuće dok se odmaram, slušam muziku ili čitam knjigu. Ne plašim se da sebe pogledam u ogledalo i bez šminke. Svakako, volim da imam lepu kućnu haljinu, trenerku i spavaćice u kojima se osećam  lepo i slobodno.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 266. broju magazina Story, 26. oktobra 2010. godine.

makonda-tracker