oduševile

PRINCEZI SE DOPADA MAMIN STIL: Španska kraljevska porodica odala počast žrtvama korone, a ovaj detalj je privukao pažnju

0

Ova pirinejska zemlja jedna je od evropskih država koje su najteže pogođene virusom korona

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

U Španiji je od posledica kovida 19 do danas preminulo više od 28.400 ljudi, dok je zaraženo skoro 260.000. Najviše potvrđenih slučajeva bilo je u Madridu, gde je juče održana komemoracija žrtvama virusa korona.

 

Skup je održan na otvorenom — na trgu ispred Kraljevske palate u Madridu, a prisustvovali su im rođaci nekih od preminulih, zdravstveni radnici i pripadnici drugih službi, predstavnici verskih organizacija u Španiji, ambasadori brojnih zemalja, kao i članovi španske kraljevske porodice, na čelu s kraljem Felipeom VI, njegovom suprugom Leticijom i ćerkama princezom Leonor i princezom Sofijom.

 

 

Kralj, kraljica i njihove naslednice nosili su, u skladu s prilikom, maske crne boje, a odabrali su svečanu odeću. Dok je Felipe VI nosio klasično crno odelo s belom košuljom, njegova supruga Leticija opredelila se za tamnoplavu haljinu zatvorenog okovratnika i dugih rukava koja prekriva kolena i kombinovala je sa salonkama.

 

Što se tiče njihovih ćerki, mlađa Sofija pobukla je haljinu čiji je gornji deo crn, a donji siv sa crnim ukrasima, dok je starija princeza Leonor očito nasledila majčin ukus, pa smo je videli u haljini identične nijanse i dužine kao ona koju je nosila kraljica! Leonor je, odabrala model prikladniji njenim godinama, i to košulju-haljinu, a obe princeze su sve vreme stajale s roditeljima.

 

Evo kako su oni izgledali.

 

1 / 10 Foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker