Roksanda Babić: U fazonu tinejdžerke

Voditeljka Roksanda Babić otkriva kakav joj je stil odevanja koji nakon što napusti televizijski studio u kojem oblači samo ono što joj preporuče stilisti, sama gradi
0
1 / 5 Foto: Miloš Nadaždin

I dok na ekranu zbog prirode programa koji vodi odaje utisak osobe koja mnogo ne eksperimentiše odevnim stilovima, voditeljka Vesti na TV B92 Roksanda Babić privatno je i te kako voli da učestvuje u modnim eksperimentima.

- Moj stil najčešće opisuju kao sportsku eleganciju. Čine ga farmerke, obuća na štikle, jednostavna majica ili top, a preko toga nosim sako ili kožnu jaknu. Takav izgled je adekvatan za posao, za popodnevni izlazak na kafu ili veče u nekom klubu. Praktičan je i udoban - kaže Roksanda i otkriva koliko joj stroga forma odevanja karakteristična za prezentovanje informativnog programa pruža mogućnost da eksperimentiše pred kamerama.

- Kad radim, to kako ću izgledati prepuštam profesionalcima. Slušam sve što mi kažu stilista i garderober. Ono što mi oni odrede obučem bez pogovora. Zadržim svoje prstenje i minđuše, a ostalo je sve službena garderoba. Bitnije je kako odevna kombinacija izgleda pred  kamerama, nego to koliko se meni dopada - priča Roksanda kojoj nije preterano važno da li odeću koju inače nosi kreiraju domaći ili strani kreatori.

- Prvo gledam kvalitet garderobe koju  kupujem, onda kako mi stoji, a tek na kraju gledam potpis. Nemam pravila. Volim kvalitetne strane brendove, kada mogu sebi da ih priuštim, posebno jedan čiju stilizaciju radi Ašok Murti. Od domaćih kreatora najviše volim sakoe Dragane Ognjenović i  haljine Zvonka Markovića - zaključuje lepa voditeljka TV B92.

Nikola Rumenić

makonda-tracker