Jovana Balašević: Moj kreativni haos

Naučena da se na sceni prepušta igrama, glumica Jovana Balašević raduje se svakom novom danu i izazovu u koji je uvede stanje njenog duha jer u skladu s njim bira garderobu, obuću i asesoare
1
1 / 5 Foto: Andreja Damnjanović

Glumica Jovana Balašević (30) oduvek uživa u modnim eksperimentima, ali isto tako ističe da je retro look za nju uvek pravi izbor. Kao i većina dama, i ona najviše pažnje posvećuje obući, a naročito joj se sviđaju cipele i čizme za koje kaže da su joj veoma  važne jer je one vode kroz život. Dok u glumi korača ka ličnom vrhu, atraktivna glumica modom se bavi iz hobija i uvek dobija pozitivne kritike za svoj izgled.

- Čovek - to je stil. Nemaš stila, nema ni čoveka, napisao je Tomas Man. Hoću da kažem kako je važno da nas ne proguta stajling, trend ili ideja o tome kako treba da izgledamo. Identitet i ono veoma lično važno je da izađe iz nas ma u čemu da smo. Garderoba to ne sme da pokvari ili sakrije. Naprotiv, kroz nju govorimo ko smo u ovim instant vremenima – priča Jovana koja nikada nije bežala ni od najluđih modnih eksperimenata.

- Uh, bilo je svega. Bila sam zaista hrabra i uglavnom sam bivala u manjini kada većina kaže: Jao, šta si to obukla? Ja znam da je dobro jer bežim od klasike i stereotipa – sigurna je glumica.

Ipak, Jovana se uvek trudi da odećom ispoštuje događaj na koji se zaputila, pa zanimljive i ekstravagantne kombinacije ostavlja za opuštenije izlaske.

- Trudim se da budem verna sebi i ne padam pod uticaj trenda ili ljudi iz okruženja. Uvek ispoštujem priliku, ali težim i da prepoznam svoje stanje duha i da se u skladu s njim obučem – ističe Jovana, kojoj je fotografisanje za modni editorijal magazina Story donelo novo iskustvo.

- Imala sam sreću da po drugi put radim sa Ivanom Rabrenović koja me svaki put oduševi. Uvek joj se kao profesionalcu prepustim bez mnogo razmišljanja, a haljine Meline Džinović za mene su bile prijatno iznenađenje, kao i zelene gumene cipele Vivienne Westvood koje bih uvek privatno nosila – odlučna je glumica.

Ksenija Konić

makonda-tracker