Jelena Gavrilović: Zatočenica hipi stila

Pridržavajući se maksime da u modi nema pravila, glumica Jelena Gavrilović prošle godine nam je otkrila da često kombinuje i nespojive odevne predmete prateći sopstvenu potrebu da u svakom trenutku izgleda u skladu sa svojim raspoloženjem
1
1 / 8 Foto: Luka Šarac

Odevni predmet u kojem se u svakoj prilici oseća najudobnije za glumicu Jelenu Gavrilović jeste haljina koja je po njenom mišljenju pravi odraz ženstvenosti. Baš kao što je zbog posla svakodnevno u prilici da isprobava razne modne stilove, i u privatnom životu se ne libi da kombinuje razne odevne predmete koji možda i ne idu jedan s drugim. Jelena više voli letnju garderobu jer joj je mnogo udobnija, a uz nju se odlično uklapaju šeširi koji su glumičin modni fetiš. Ova dvadesetsedmogodišnja umetnica u modi se pridržava samo onog pravila da pravila ne postoje i smatra da svi treba da budu slobodni i da oblače ono što im se u datom trenutku nosi, a ne ono što modna industrija diktira.

Oblačite li češće haljine ili pantalone?

- Zavisi od doba godine i mog raspoloženja, mada više volim haljine i u njima se bolje osećam.

Kako biste opisali svoj modni stil?

- Kao glamurozni hipi stil. Obožavam da kombinujem delove garderobe koji se ne slažu jedni sa drugima.

Koji vam je omiljeni odevni predmet?

- Rekla bih da to nije slučaj samo sa mnom, već i sa većinom dama koje imaju isti odgovor. Omiljeni mi je onaj koji poslednji kupim, nebitno da li su to cipele, pantalone ili haljina, samo da je novo.

Pridajete li važnost brendovima i koja vam je najdraža modna marka?

- Ima mnogo brendova koje volim. Važni su mi utoliko što volim da pratim novine u modnom svetu, ali ako mi se nešto zaista sviđa, ne pravim problem da li je brendirano ili ne. Nažalost, marka ne znači baš uvek i kvalitet, naročito na našem tržištu. Inače, ne volim svojevrstan vid nametanja ukusa koje diktira modna industrija.

Šta prvo spakujete u kofer kada krenete na put?

- Neseser sa kozmetikom, a onda cipele.

Volite li više patike ili cipele sa visokim potpeticama?

- Neku varijantu između. Nekada se tokom smene godišnjih doba iz papuča odmah preselim u čizme, a cipele sa visokim potpeticama biram za glamuroznije događaje poput premijera. Kako ih stalno nosim u pozorištu, privatno se trudim da odmorim noge od njih i da češće budem u ravnom.

Preferirate li letnju ili zimsku garderobu?

- Definitivno letnju jer sam u njoj mnogo opuštenija, a i izbor odeće za toplije mesece je mnogo veći. I boje su drugačije i lepše kada ih posmatrate kroz sunčeve zrake.

Koji vam je omiljeni asesoar?

- Šešir. On nikada ne izlazi iz mode.

Pratite li slepo modne trendove?

- Ne pratim ih uopšte, volim da nosim ono što se meni sviđa i kada se meni sviđa, bez obzira na trendove. Događa se da mi neke stvari godinama ostanu zarobljene u ormaru jer ih ne nosim da ne bih izgledala uniformisano.

Kakve kupaće kostime češće nosite, jednodelne ili dvodelne?

- Dvodelne, a uvek mogu da ostanem u toplesu.

Za koji odevni predmet nikada ne žalite novac?

- Za naočare za sunce i šešir, to su moje male strasti.

Koja je najneobičnija kombinacija koju ste ikada obukli?

- Najlonska kesa za smeće koju sam obukla za potrebe jedne predstave, i nisam se tako loše osećala u njoj.

Koliko vam je bitan nakit?

- Obožavam ga i gotovo nikada ne izlazim iz kuće bez njega. Ne mogu da zamislim neku posebnu priliku, a da sam bez nakita. On je za mene kao šlag na torti.

Izdvojite tri odevna predmete u kojima se osećate najprijatnije?

- Haljina, haljina i haljina (smeh). Bez sve šale, u haljini se nekako uvek osećam i najbolje i najlepše.

Da li se češće odlučujete za male ili velike tašne?

- Velike, jer su praktične i svašta stane u njih. Ne osećam se prijatno sa malom tašnom u ruci, uvek imam utisak da mi nešto nedostaje. Reč je o  čistoj navici.

Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za večernji izlazak?

- Od pet do pedeset minuta. Uvek utrošim onoliko vremena koliko imam, jer što se više spremam, to je veća šansa da se na kraju predomislim i onda ta presvlačenja traju u nedogled.

Koje je vaše modno pravilo?

- U modi, kao i u životu, uvek se pridržavam maksime pravilo je da nema pravila.

Može li šoping da utiče na vaše raspoloženje?

- Apsolutno da. Strasni sam šopingholičar i u stanju sam da kupim svakakve bespotrebne stvari samo da bih se osećala bolje.

Šta nikada ne biste obukli?

- S obzirom na to da sam glumica, nije mi problem da obučem bilo šta, ali to ne mora da mi se svidi.

Volite li da eksperimentišete kada je reč o odevanju?

- Da. Nikada ne znate kako izgledate u nečemu dok to ne probate, tako da kada je reč o modi sve treba probati. Čak i nešto što ne izgleda lepo uz dobre cipele ili tašnu, može da izgleda savršeno.

Aleksandra Dimitrijević

Tekst je objavljen u 255. broju magazina Story, 10. avgusta 2010. godine

makonda-tracker