Iskra Brajović: Neodoljiva devojka iz komšiluka

Stil oblačenja mlade glumice Iskre Brajović odiše romantičnom prirodom, pa se tako u njenom ormaru najčešće nalaze letnje haljine sa cvetnim desenom i baletanke raznih boja
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Prkoseći svim klišeima i uniformisanosti koju često nameću brojni svetski trendovi, talentovana glumica Iskra Brajović (23) radije se rukovodi sopstvenim izborom. Najbolje se oseća u letnjim haljinama sa cvetnim desenom i baletankama, a svoj stil opisuje kao neobavezan.

- Nosim ono u čemu se dobro osećam i preko dana sam maksimalno ležerno odevena. Leti obožavam haljinice svih desena jer se preko zime skoro stalno oblačim u tamne tonove, pa se uželim boja. Mada, nisam ljubitelj jarkih nijansi, već romantičnih cvetnih desena. Jedina jaka boja koju volim je indigoplava, ali i nju koristim dozirano. Takođe, većinu toplih dana provodim i u sportskoj varijanti, majici i šortsu - kaže simpatična Iskra na čiji je stil oblačenja najviše uticala njena mama.

- Nemam uzore kada je odevanje u pitanju jer je svako osoba za sebe i svojom energijom doprinosi nekoj odevnoj kombinaciji. Ali, u stvaranju sopstvenog stila pomogla mi je mama jer sam manje-više sličan tip kao ona i uvek sam volela da isprobavam njene stvari. Po mom mišljenju, prava modna ikona bila je Odri Hepbern, a i inače volim žene sa originalnim, prepoznatljivim stilom. Kod nas su to kreatorka Dragana Ognjenović i koreograf i balerina Sonja Vukićević - ističe lepa glumica.

- Radije nosim ravnu obuću, najčešće baletanke kojih imam dosta jer smatram da su žene mnogo ženstvenije u njima. Mada, uz određene haljine i u posebnim prilikama, obujem sandale ili cipele sa potpeticom, ali uvek biram platformu ili starinski debelu štiklu. Cipele u špic sa tankom potpeticom i moda koja prati takav stil, a uvrežena je kod estradnih zvezda, nikada mi nije bila bliska. Mnogo mladih devojaka ima istovetan stil, od frizure, tamnog tena, do identične garderobe koju su nam u amanet ostavile ružne devedesete godine. To je nešto što nikad ne bih nosila - zaključuje Iskra.

Jelena Kulović

makonda-tracker