Sofija Milošević: Ponoćna magija

Pola decenije rada sa slavnim svetskim kreatorima i isprobavanje najskuplje brendirane odeće nisu neutralisali pravilo manekenke Sofije Milošević po kojem od garderobe najlepše stoji ono u čemu se najbolje osećamo
1
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Otkako je kao petnaestogodišnjakinja uplovila u svet modelinga, plavokosa Sofija Milošević (20) uživa u svim odevnim transformacijama koje joj nameće profesija manekenke. S obzirom na to da ima savršeno izvajanu figuru, često je angažovana u kampanjama za donji veš, a svoju uspešnu karijeru gradi u Sjedinjenim Američkim Državama. Privatno, Sofija navodi da u svom garderoberu najviše ima haljina i donjeg veša, a iako se trudi da joj zbog posla ne promakne nijedna novina u svetu mode, ističe da je za dobar odabir odeće najvažniji osećaj. Mada poseduje mnogo garderobe koju su dizajnirali poznati kreatori, nikada ništa nije kupila zbog etikete, već u skladu s tim kako joj određeni komad odeće pristaje. 

S obzirom na to da je do sada radila za mnoge svetski poznate modne brendove, ali i domaće kreatore na beogradskim Nedeljama mode, Sofija je privatno formirala svoj unikatan istančan stil.

- Oblačim se u zavisnosti od prilike i doba dana. Uglavnom su to opuštene varijante, a uveče biram nešto elegantno i ženstveno. Ipak, s vremena na vreme ne odustajem od modnih eksperimenata pa sam tako za prošlu Noć veštica nosila kostim vile. Uvek sam spremna za nešto novo i prija mi da mešam stilove – otkriva Sofija koja se uvek trudi da izgleda umereno i damski, ali ni seksi izgled nije joj stran. Poput brojnih pripadnica nežnijeg pola i njoj su modni fetiš cipele koje jednostavno obožava i kaže da ima na stotine pari.

- Volim da nosim obuću sa štiklama zato što smatram da u njima devojka deluje ženstvenije – zaključuje Sofija.

Ksenija Konić

makonda-tracker