Ema Votson: Čarobnica pred ogledalom

Atraktivna glumica Ema Votson, koja je postala poznata nakon sage o Hariju Poteru, sada važi za jednu od najvećih modnih ikona današnjice koja diktira trendove i uživa u svojim stilskim postulatima
0
1 / 6 Foto: Tuck

Engleska glumica Ema Votson (21), paralelno sa slavom koju je još kao tinejdžerka stekla u filmovima o Hariju Poteru dočaravajući lik male čarobnice Hermione, postala je i prava modna ikona. Koliko je sve zanimljivija svetskoj sceni i koliko njen stil odevanja privlači pažnju modnih znalaca, govori i činjenica da njen lik krasi julsko izdanje američkog magazina Vogue, mada se u ovom modnom almanahu, u izdanju za tinejdžere, pojavljivala već nekoliko puta ranije.

Mlada umetnica je u nekoliko navrata istakla da rado prati i prihvata modne trendove, pa je podvukla da joj u dosadašnjoj karijeri najviše znače nagrade koje je dobila zbog svog stila odevanja. Na nedavno održanoj manifestaciji dodele Elle nagrada dobila je priznanje za najbolje obučenu mladu glumicu, a nagradu joj je uručila slavna kreatorka Vivijen Vestvud, koja se tom prilikom čak našalila kako ne zna ko je ona, ali da joj rado predaje plaketu pošto smatra da Ema to zaslužuje.

- Kad sam saznala da ću dobiti nagradu prestižnog modnog magazina, bila sam presrećna, a naročito zato što će mi je dodeliti Vivijen Vestvud - rekla je tada Ema, i dodala:

- Volim modu i smatram da je ona veoma važna jer je jedan od načina na koji mogu da reprezentujem sebe u svetu - otkrila je glumica koju uskoro očekuje premijera filma Hari Poter i relikvija smrti II, koji će se prvi put u Srbiji prikazati 14. jula u beogradskom Sava centru. Na već održanoj premijeri u Londonu, kao i po nekim gradovima u Americi, Ema je svojim stajlingom sve oduševila. Ovog leta odlučila je da nosi svedeniju garderobu, a akcenat stavlja na malu crnu haljinu.

- Nije interesantno ako izgledate savršeno jer tada se gubi poenta. Smatram da ono što nosimo oslikava ličnost i otkriva i one naše najskrivenije delove. Jednostavno, garderoba nas otkriva u potpunosti, a nekada čak i govori umesto nas - istakla je Ema, čiji modni stil stručnjaci hvale i opisuju kao unikatan, zanimljiv i ponekad hrabar.

Priredila: Ksenija Konić

makonda-tracker