saveti

UKOLIKO PLANIRATE TETOVAŽU, OVO SU POTREBNI SAVETI: Na ovim delovima tela bol nećete ni osetiti!

1

Određeni zdravstveni problemi mogu utIcati na povećanu osetljivost na bol.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Gotovo svako barem  jednom u životu poželeo da uradi tetovažu na svom telu. Pitanje je gde? Koje je mesto na telu najmanje osetljivo na bol, a koje najviše, saznajte baš u ovom članku.

 

Iako svaka osoba ima drugačiju toleranciju i prag boli, ipak postoje određene tačke na telu koje bole više od drugih.

Delovi na telu poput rebara i grla su vrlo bolna mesta za tetoviranje, ali svaka osoba koja se tetovirala na tom delu verojatno će vam dati različite odgovore o tome gde boli najviše. 

 

Najbolnije je mesto za tetoviranje i unutrašnja strana zgloba, stomak i zadnji deo kolena. Osim toga, postoje i ostali faktori koji utiču na bol.

Određeni zdravstveni problemi mogu utIcati na povećanu osetljivost na bol. Prethodne povrede takođe utiču na pojačanu osetljivost na određenim delovima tela.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by billtattooreal (@billtattooreal) on

Glavni razlog osetljivosti na bol svakako su živčani završeci. Prsti na ruci najviše su osetljivi jer je to mesto na kojem se nalazi velik broj živaca.

Međutim, postoji i manje bolna mesta za tetoviranje, a to je spoljna strana ramena i zadnjica.

 

Osim mesta na telu, na bol utiče i veličina tetovaže. Kada je tetovaža posebno komplikovana, ona takođe zahteva više senčanja, više boja te razne vrste igala, a sve to povećava jačinu boli.

 

Koje je vaše omiljeno mesto?

 

 

 

 

 

makonda-tracker