Melina Džinović: Modna pustolovina

Kroz svoj modni svet koji čine uske i elegantne haljine, ali i one lepršave u džipsi fazonu koje je sama kreirala, dizajnerka Melina Džinović sprovela je svoje tri prijateljice Tamaru, Suzanu i Eminu
2
1 / 5 Foto: Petar Đorđević

Modna dizajnerka Melina Džinović (30) prvi put je novu kolekciju svog brenda Hamel predstavila u modnom editorijalu u našem magazinu. Nakon uspešne beogradske revije koju je održala krajem prošle godine, kreatorka je odlučila da svoje nove modele predstavi na neobičan način, manekenke Tamara Paunović (35), Suzana Babić (28) i Emina Galić (26) su njene prijateljice.

- Iako sam već godinama plavuša, najlepšim ženama smatram brinete zbog čega sam ih pozvala da sa mnom učestvuju u slikanju za ovaj editorijal. Želela sam da predstavim manekenke koje nisu anoreksične, već imaju ženstvene obline. Moje haljine najbolje stoje upravo takvim ženama - objašnjava Melina čija je ideja da svojom odećom prenese poruku o uvek elegantnoj ženi.

- Smatram veoma važnim da žena bude elegantna. Inspiraciju za novu kolekicju pronalazila sam u raznim životnim situacijama, ali nisam otišla daleko od svoje početne ideje - lepe i elegantne haljine su moj izbor. Inače, osmišljavam samo ono što lično volim da nosim. Sve haljine koje sam dizajnirala posedujem u svom garderoberu jer volim taj stil, baš kao i kvalitetne materijale - priča Melina koja se raduje predstojećem lepom vremenu jer će biti u prilici da nosi sve ono što potpada pod njen omiljen džipsi fazon.

- Haljine koje sam dizajnirala uske su i izazovne, mada ima i onih u ciganskom fazonu. Većina je pravljena od svile i namenjene su za proleće i leto. Inače, pratim modne trendove i poštujem vodeće svetske linije što se vidi i u mojoj kolekciji. One modele koji su suviše izazovni prekrojila sam tako da odgovaraju i meni, ali i svakoj drugoj majci koja, kao i ja, voli da oblači odeću u kojoj se oseća dobro - zaključuje Melina.

Ksenija Konić

makonda-tracker