Svadbe koje su privukle pažnju

0
Ceremonija sklapanja braka za sve ljude predstavlja jedan od najsvečanijih činova u životu, a svaka buduća mlada poželela da i njeno venčanje bude romantično poput onih kojeasu u prethodnom periodu sebi priredile neke od slavnih ličnosti
foto: Luka Šarac, Petar Đorđević, privatna arhiva, Red Dot, Bang
foto: Luka Šarac, Petar Đorđević, privatna arhiva, Red Dot, Bang

Biljana i Janko Tipsarević

Po mladinoj želji svečani i luksuzni beli šatori oplemenjeni su sa preko deset hiljada žutih i belih ruža, orhideja, amarilisa i ukrašen Swarovski kristalima. Prvi ples mladenci su odigrali uz pesmu Stand by me. 



Kalina Kova
čević i Rade Ćaldović

Glumica je želela da njeno venčanje bude tradicionlano pa su tako mladenci dočekani pesmom Svilen konac. Bora Dugić je na beloj fruli odsvirao Nevestino kolo specijalni za Kalinu. Venčanicu je kupila u studiju Bella i po njenoj želji je bila jednostavnog kroja.

 



Tijana i Dragan Marinković

Mladenci su odlučili da postanu supružnici samo četrdeset osam časova pre nego što su se zaista i venčali u crkvi u Sremskim Karlovcima. Ovom svečanom činu prisustvovali su samo njihovi najbolji prijatelji Marija Šerifović i Nenad Drakić.

 



Ana Stanić i Momčilo Lavrnić

Nedelju dana pre polaganja bračnih zaveta u jednom fruškogorskom manastiru mladenci su priredili intimno crkveno venčanje u prisustvu roditelja i kumova. Popularna pevačica sama je kreirala svoju venčanicu koju je nosila na građanskoj ceremoniji.

 



Nada Macaknović i Bojan Janić

Lepa umetnica je za svoju kumu izabrala svoju najbolju prijateljicu, glumicu Borku Tomović, dok je Bojanov svedok na venčanju bio odbojkaš Milan Vasić. Svečana ceremonija obavljena je u crkvi Svetog Luke, a svadbeno veselje je nastavljeno u restoranu Balašević.

 

 

Kejt Midlton i Princ Vilijam

Pre tačno dvadeset godina venčanje Princa Čarlsa i Lejdi Dajane proglašeno je za venčanje decenije, dok je svečana ceremonija koju će upriličiti njen stariji sin Princ Vilijam i devojka Kejt Midlton već proglašena svadbom ovog veka. Na venčanju koje će koštati 34 miliona dolara, biće 1.900 zvanica, Kejt će dobiti burmu od velškog zlata, koja košta 11.000 dolara, a venčanica koju će buduća princeza nositi košta 434.000 dolara. Vilijam će na ovaj svečani dan obući svoju najbolju uniformu Kraljevskog ratnog vazduhoplovstva.

makonda-tracker