Metamorfoza: Kreativnost na delu

Prolećni Amstel Fashion Week bio je prilika da domaći kreatori pokažu svoje nove modele, a pored osnovne crne i bele, kao inspiracija su im poslužile i jarke boje
0
1 / 24 Foto: Click

Na 29. Amstel Fashion Weeku pažnju je privuklo mnoštvo mladih i talenovanih kreatora, ali i onih već dokazanih i uspešnih. Beogradska Nedelja mode, ostala je u znaku crne i bele boje, dok su pojedini kreatori na pisti pokazali kako su kreirajući nove kolekcije uživali u spektru raznih nijansi.

Počela je performansom Modamorfoza, a potom su se nizale revije. U okviru svoje prezentacije brend B – underwear pokazao je veselu kolekciju punu jarkih boja.

Suzana Perić prikazala je kako ona vidi divu današnjice oblačeći je u svilu jarkih boja, dok je revija Tamare Radivojević ostavila novi i bolji utisak, baš kako nalaže krilatica ovogodišnjeg Fashion Weeka.  Iako je kolekcija Ines Janković predstavila neophodnu posebnost autorskog rada, ipak je ostala u jasnim okvirima nosivog. Ana Šekularac pokazala je da su dekonstrukcija i slojevitost osnovni postupci u izgradnji formi kolekcije koja odiše specifičnom romantikom.

Dejan Despotović uspeo je da napravi dobar kompromis između avangardnog i komercijalnog, da stvori i dizajnerski i tržišno zanimljive modele, upakovane u stajling koji besprekorno odgovara konceptu, dok je Tijana Pavlov uspešno transportovala estetiku muzike, vremena i duga. Komercijalni brend Martini Vesto, na tržištu afirmisan klasičnom muškom modom, prikazao je svoju novosezonsku kolekciju adekvatnu duhu vremena i prostora. Kreator Bata Spasojević i njegova kolekcija Guitar Heroes dominantno odiše duhom rokenrola u kombinaciji sa elementom futurizma.

Na ovogodišnjem Amstel Fashion Weeku svoje kolekcije pokazali su i Darko Kostić, Marta Miljanić, Viktorija Džimrevska, Ljuba Sikimić, Miro Mišljen, a zatvorila ga je revija kao omaž profesorki Anđelki Slijepčević.

Ksenija Konić

makonda-tracker