Šik stajling za savremenog momka

0
Na nedavno održanim Fashion weekovima u Parizu i Milanu brojni svetski kreatori prikazali su svoje najnovije modele koji će pripadnici jačeg pola nositi iduće jeseni i zime

Milano i Pariz su još jednom bili epicentri modnih dešavanja koja su ovoga puta najviše okupirala pripadnike jačeg pola. FashionWeek u Milanu trajao je od 15. do 19. januara, kada se interesovanje ljubitelja novih trenodva preselilo u francusku prestonocu gde je Nedelja mode trajala do 24. januara. Slavni svetski kreatori i modne kuće predstavili su svoje inovacije za novu sezonu.

Dolce&Gabbana za sledeću jesen i zimu predlažu bunde uz dukserice i džempere sa Diznijevim junacima i logom kompanije Coca-Cola, karirane košulje, pantalone uzanih nogavica i spuštenog sedala. Dizajneri modne kući Gucci su se takođe odlučili za krzno, ali u umerenijoj varijanti. Dugi kaputi imaju samo detalje od krzna, najčešće revere, a ako je reč o bundi, onda je ona jednostavnog kroja i ne mnogo čupava. Dendi stil su postigli potpuno opuštenim odelima koji se kopčaju na jedno dugme, šlic na sredini leđa sakoa, pantalone ravnih nogavica, dok svilena kravata i maramica u džepu daju dodatnu eleganciju. Torbe koje će nositi jači pol su velike i upadljive, ali ne zbog drečavih boja ili dodataka, već zbog modernog i klasičnog stila. Donatela Versaće muškarcima sledeće zime predlaže futuristički izgled. Njene jakne su do kukova, a pantalone uzanih nogavica lako se uvlače u čizme. Najopušteniju kolekciju, ukoliko se zanemari nekoliko kožnih prsluka, jer su ostali komadi nosivi i jednobojni, prikazao je Armani.

Pariz je doneo novi trend po kojem Versace košulje imaju krute okovratnike, a strog izgled imaju i kaputi do pola butine. Zanimljivo je čak i to da ovoga puta ni ni Vivijen Vestvud nije mnogo ludovala kreirajući kolekciju. Ipak, najviše pažnje na Nedelji mode u Parizu imala je revija Žan-Pola Gotjea na kojoj je glavna zvezda bio srpski model Andrej Pejić kojem je na kraju čuveni kreator veoma srdačno čestitao na uspešnoj saradnji. Andrej, koji je već zaintrigirao svet svojim neobičnim izgledom i neverovatnom sličnošću sa devojkama, u prvom izlasku pred publikom je prošetao u smokingu. S obzirom na to da je tema revije Džejms Bond, svetski mediji prenose da je Andrejevo drugo pojavljivanje na pisti u zlatnoj haljini.

Ksenija Konić

Nove modele poznatih kreatora pogledajte u foto galeriji.

makonda-tracker