Otvaranje Pero Art Centra

U subotu i nedelju 25 i 26.decembra, Pero Art centar će zvanično otvoriti još jedan prostor koji je namenjen promociji primenjene i likovne umetnosti. Tim povodom na novogodišnjem Katapultu 5 biće predstavljeno preko 70 dizajnera
0
1 / 6

Pero Art centar će široj publici predstavljati raznovrsne i bogate kulturno umetničke programe kao što su: izložbe domaćih umetnika i umetnika iz regiona i promocije umetnika, prodajne bazare unikata Katapult, kreativne radionice za sve generacije(modni dizajn, ikonopis, vitraz, slikanje sa Kostom Bunosevcom, graficki dizajn, fotografiju ,dekupaz itd.) stalne postavke i prodaje umetničkih predmeta, besplatne sezonske radionice itd.

Katapult je osmišljen od strane Galerije Pero kao dvodnevni bazar koji treba da predstavi raznovrsnu, kreativnu, inspirativnu i unikatnu ponudu upotrebnih predmeta iz oblasti primenjene umetnosti. Na Katapultu će izlagati oko 80 umetnika (iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Negotina, Niša, Kragujevca i iz Skoplja) koji će prikazati originalniju ponudu svakodnevnih predmeta, kao što su broševi, rajfovi, torbice, šeširi, ogrlice, minđuše, narukvice, satovi, lampe, šolje, odeća, keramika, slike, grafike, skulpture, ukrasi i drugo.

Ciljne grupe Katapult projekta jesu sve generacije zainteresovane za stvaralaštvo neafirmisanih umetnika, koji će ponuditi svoje proizvode po pristupačnim cenama. Šira publika će imati mogućnost uvida u stvaralačke tokove mlađe generacije i time otkriti jedan novi, maštovitiji svet.

Otvaranje će trajati dva dana od 13 do 23 časa, a ulaz je slobodan.

TAGOVI: nakitmoda
makonda-tracker