Mirka Vasiljević: Neobične trendi varijacije

Dnevna odevna kombinacija mlade glumice Mirke Vasiljević uvek je podređena njenim dnevnim obavezama, ali za večernje prilike šarmantna brineta voli da odabere izazovnu toaletu obogaćenu efektnim nakitom
2
1 / 6 Foto: Milena Rakočević

Simpatična glumica Mirka Vasiljević već je oformila svoj modni stil, savršeno zna šta njoj i njenom uzrastu najbolje pristaje, ali i u kojima krpicama se najprijatnije oseća. Ova šarmantna brineta najradije bira odeću koja je na granici sportskog i elegantnog stila, a modni moto kojeg se pridržava u svakom trenutku glasi da je za nju u trendu samo ono što joj lepo stoji. Modu ne prati slepo, ali voli da od trenda svake sezone uzme ono što se najbolje uklapa u njen stil. Poput profesionalnog modela, Mirka je pre godinu dana ponela neke od neobičnih krojeva kreatorke Tamare Radivojević za potrebe modnog editorijala magazina Story, a pastelne boje koje dominiraju ovom nesvakidašnjom odećom na najbolji način su istakle njene crte lica i odlično se uklopile sa njenom bojom kose.

Koju nijansu u odeći nikada ne biste odabrali?

- Volim sve boje, ali primećujem da u određenom godišnjem dobu ponavljam garderobu u određenim desenima.

Poigravate li se neobičnim kombinacijama u odeći?

- Prilično sam klasičan tip, kada je reč o odevanju, ne zato što nemam hrabrosti da eksperimentišem, već jednostavno volim da odevam svedenije kombinacije.

U kojim situacijama se trudite da odećom ostavite dobar utisak?

- Ne opterećujem se time da li će moja odevna kombinacija ostaviti dobar utisak ili ne jer smatram da je mnogo bitnije ono što posedujem iznutra.

Čime naglašavate svoj seksepil?

- Celokupnim izgledom.

Slažete li se sa izrekom: Haljina ne čini ženu, već žena haljinu?

- Definitivno od dame koja nosi haljinu zavisi kako će ta kreacija na njoj izgledati.

Da li je važno odeću prilagođavati starosnom dobu?

- Ne smatram da žena u pedesetim godinama treba da se oblači kao baka, ali sam sigurna da je devojci mojih godina dozvoljeno da se oblači kao da joj je trideset.

Tri odevna predmeta u kojima se osećate najudobnije?

- Farmerke, majica ili džemper, tašna i cipele neobičnog izgleda.

Za koji odevni predmet vam nikada nije žao da date novac?

- Za tašne.

U kojim radnjama najčešće kupujete garderobu?

- Nemam konkretna mesta na kojima pazarim, ali kao i svaka žena volim šoping i kada mi se određeni komad garderobe dopadne, obavezno ga kupim. Najviše volim kada vidim neku stvar koja je jedinstvena, kvalitetna, a da pri tom ima i pristojnu cenu.

Koliko vam je bitan nakit?

- Kako sam starija, efektni detalji su mi sve važniji.

Jeste li se kao devojčica oblačili sami ili vam je mama birala

garderobu?

- Majka mi je birala odeću, ali uvek je znala u čemu ću se lepo osećati. Kako sam odrastala tako se i ona sve manje mešala u moj izbor.

Da li danas vi oblačite nju?

- Nas dve se pre svega veoma dobro slažemo i razumemo, tako da ne biramo odeću jedna drugoj, ali imamo prilično slične ukuse.

Razmenjujete li garderobu sa prijateljicama?

- Ne volim ni s kim da razmenjujem stvari, ali ako me neka od njih zamoli da joj pozajmim nešto svoje rado joj izađem u susret.

Volite li da odevate svečane toalete i koliko često imate priliku da izgledate glamurozno?

- Za posebne prilike, kojih na sreću nije malo, volim da izgledam lepo i adekvatno svečanoj situaciji. Uvek se obradujem kada se dogodi prilika za koju treba da odaberem toaletu i elegantnu odeću.

Jeste li spremni da otvoreno kritikujete drugarice kada naprave modni promašaj?

- Nisam kompetentna da rasuđujem o tome šta jeste a šta nije modni promašaj. Sve je pristojno, ako određena osoba to ume da ponese. Svojim najbližim drugaricama svakako bih na dobronameran način skrenula pažnju na nešto što nije lepo, ali sigurno ne bih bila oštra jer svako ima pravo da nosi ono što mu se dopada.

Imate li omiljenog modnog kreatora?

- Svakako, to je moja tetka Ljiljana Ružić.

Kako biste opisali svoj modni stil?

- Bila bi to neka vrsta sportske elegancije, s tim što uvek vodim računa o tome kako ću izgledati preko dana u školi, a kako uveče kada izađem u grad.

Da li mišljenje vaših kolega i prijatelja o vašem načinu odevanja utiče na vas?

- Imam veoma otvoren odnos s prijateljima i porodicom. Naši ukusi pri odabiru odeće su slični pa zbog toga nema mnogo komentara. U principu volim da se razlikujem od drugih, ali nemam ništa protiv kada neko želi da bude uniformisan.

Koliko li je za vrhunsku karijeru glumice presudan njen izgled?

- Fizički izgled nije presudan, ali donekle je bitan jer svako od nas voli da vidi osobu koja je mila, lepa i zrači nekom energijom.

Imate li svoj modni moto?

- On glasi: trendu ono što meni lepo stoji.

Birate li sami garderobu za pojavljivanje u medijima ili se konsultujete sa stilistima?

- Uvek sama biram šta ću da obučem.

Osobe koje profesije su najviše opterećene praćenjem mode?

- Ljudi iz pojedinih profesija jednostavno vole, ali i moraju da prate trendove. S druge strane, to je individualno i pretpostavljam da nema veze s poslom kojim se određena ličnost bavi.

Kada je reč o modi, koga smatrate osobom sa najviše ukusa?

- Ima dosta poznatih ličnosti iz domaćeg javnog života koje se veoma lepo oblače.

Šta biste prvo odgovorili nekome ko bi vaš stil opisao kao neukusan i loš?

- Svako ima pravo na svoje mišljenje. Ako bi to bio stav nekog meni bliskog saslušala bih ga, ali ne znači da bih ga i uvažila.

Da li su mladi previše jednolični u svom modnom izrazu?

- Omladina želi da ostavi utisak garderobom, a među njima važi pravilo da oni koji se međusobno druže imaju sličan modni stil.

Koliko je ženska moda usmerena ka osvajanju muškaraca?

- Tim oružjem se definitivno ne koristim jer je važnija moja unutrašnjost, a ne krpice.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 174. broju magazina Story 20. januara 2009. godine.

makonda-tracker