Ivana Bajić i Vladimir Aleksić: Rasplamsala mašta

U modnom eksperimentu voditelji emisije Ja imam talenat, Ivana Bajić i Vladimir Aleksić, pokazuju kako bi poneli odeću koja inače nije deo njihovog garderobera i otkrivaju koji im modni stil inače najbolje stoji
1
1 / 12 Foto: Luka Šarac

Voditelje rijaliti šou programa Ja imam talenat na koji će uskoro početi da se emituje na RTS-u, Ivanu Bajić i Vladimira Aleksića, ne spaja samo zajednički rad na emisiji već i veoma slični stavovi kada je reč o odevanju. Oboje otkrivaju da im se veoma dopada garderoba koju nose tokom snimanja emisije, ali takođe ističu da je kod dobrog izgleda često presudniji stav koji osoba poseduje i način na koji nešto nosi od samih odevnih predmeta. Iako im stvari koje biraju u veselijim bojama često poprave raspoloženje, u većini slučajeva oboje biraju garderobu u crnoj boji.

Imate li stilistu koji vas oblači za emisiju i da li se mešate u njegov izbor?

Ivana: Supervizor je Nenad Radujević, a poverenje koje imam u njega kao prijatelja i kolegu je nenadmašno. On poznaje moj senzibilitet i tačno zna šta od odeće mogu da iznesem, a da se u njoj osećam lepo. Ja imam talenat jeste licencna emisija i samim tim ima određena pravila vođenja, žiriranja pa i oblačenja. Do polufinala Vlada i ja moramo da budemo obučen u kežual stilu, bez mnogo detalja i živih boja jer bismo time mogli da zasenimo pa čak i uplašimo kandidate.

Koliko vam je bitno šta ljudi misle o onome što oblačite?

Ivana: Svakako volim da vidim odobravanje kod posmatrača. Nisam opterećena trendovima i oblačim se dosta svedeno, a u mom ormaru preovladava crna boja. Stav koji neka osoba ima neizostavni je asesoar koji njen stajling čini savršenim.

Vlada: Sve što radimo za javnost imamo želju da se ljudima i dopadne.

Jeste li spremni na modne eksperimente?

Ivana: Obožavam transformacije, svaki put se oduševim koliku promenu može da učini frizura, šminka i naravno kostim. Ali nikada sama ne bih posegla za nečim što je potpuno ludo i drugačije od onoga što nosim.

Da li postoji garderoba koju privatno nikada ne biste obukli, a nosite je na televiziji?

Ivana: Za sada se to nije desilo i ne verujem da ću imati takav problem. Što se ove emisije tiče, već znam šta ću nositi u polufinalu i u finalu.

Vlada: Za sada sve sto sam nosio mogao bih i privatno da obučem.

Imate li uzore kada je reč o odevnom stilu?

Ivana: Imam omiljene kreatore čije bih stvari nosila, kao što ima i magazina koje moram da kupim kako bih se informisala šta će biti u trendu od boja, materijala i desena koje potom usklađujem sa svojim stilom.

Vlada: Dopada mi se kako se oblači glumac Džoni Dep.

Diktira li vaše raspoloženje odeću koju birate?

Ivana: Kod mene važi pravilo po kojem kada sam neraspoložena samo obučem mini suknju, visoke štikle i stavim senku sa sjajem pa da mi se osmeh vrati na lice.

Vlada: Tačno je da odeća može da popravi raspoloženje jer ponekad kada sam neraspoložen obučem majicu u jarkoj boji i odmah mi bude bolje.

Koliko vam je vremena potrebno da se spremite za posao ili izlazak?

Ivana: Prilično sam brza. Više vremena provodim u pripremama za izlazak koje obuhvataju kupanje, mackanje kremicama, telefoniranje.

Vlada: Svega petnaest minuta.

Utičete li na izbor garderobe vašeg emotivnog partnera?

Ivana: Jedino u slučaju kada umesto njega odem u šoping pošto on nije kupoholičar. To ga čini srećnim jer kada se vratim kući pravim malu reviju.

Vlada: Da, ali nikad ne preterujem sa zahtevima. Moj uticaj se uglavnom svede na to da između dve kombinacije izaberem jednu.

Da li biste neke od stvari u kojim ste se fotografisali za Storyjev editorijal nosili i privatno?

Ivana: Pinko pantalone ću kupiti sigurno, a mnogo mi se sviđa D&G  haljina sa printom kao i crne Zara cipele koje su aluzija na borosane.

Vlada: Ivana Rabrenović i Marija Pejović su napravile vrlo zanimljiv koncept za ovo fotografisanje, ali mi je od svega najviše pažnje privukao jedan sako.

Na kakvu ste vrstu transformacije spremni zarad posla?

Ivana: Zavisi koliko mi znači taj posao. Verovatno bih zarad neke filmske uloge učinila mnogo, još ako bi honorar bio holivudskih razmera…

Šta je više seksi: crna, uska haljina ili kratka mini suknja?

Ivana: Kratka mini suknja je stvorena da bi devojka mogla da kaže: Pogledaj me danas sam super sexi i želim da to svi znaju!

Vlada: Kratka mini suknja, ali pod uslovom da osoba koja je nosi ima duge noge.

U čemu su žene najseksepilnije?

Vlada: Seksualnost je u ženi, ona se najbolje ističe stavom, ali volim kada se dame obuku tako da ipak nešto prikriju. A na nama je da otkrijemo šta se krije ispod odeće.

U kakvoj garderobi vam se muškarci najviše sviđaju?

Ivana: Farmerke sa košuljom ili majicom sa interesantnim printom. Volim da muškarac ima dobar sat i cipele.

Izdvojte poznatu damu čiji vam se stil odevanja posebno dopada?

Ivana: Nataša Marković, Irena Mišović, Tamara Radivojević, Tijana Pavlov, Andželina Džoli, Skarlet Johanson…

Vlada: Kejt Blanšet, Andželina Džoli, Nataša Ninković i Nataša Marković.

U kojoj odevnoj kombinaciji nikada se ne biste osećali udobno?

Ivana: Nikad ne bih mogla da obučem sako, belu košulju i suknju do ispod kolena. To definitivno nisam ja, takođe nikada nisam obukla ništa sa leopard printom.

Vlada: Ima ih mnogo, ali ne volim stvari koje su ispisane modnim brendom kojem pripadaju.

Koliko ste u privatnom životu skloni promenama imidža?

Ivana: Najčešće menjam boju kose i frizuru. Marčelo, moj frizer ima sjajan osećaj kada i kakvu promenu treba da odaberem.

Vlada: Ne znam da li imam neki određeni imidž, kupujem stvari koje mi se u datom trenutku dopadnu.

U kojoj predstavi ste imali najveću transformaciju?

Vlada: U filmu o slikaru Albertu Direru, gde sam igrao njega u svim dobima pa i kao starca. Nosio sam dugačke perike i maske kako bih izgledao što starije. Bilo je to veoma uzbudljivo iskustvo.

Imate li omiljene boje u garderobi?

Ivana: Većina stvari koje imam i nosim u crnoj su boji, a odmah posle nje dolazi ljubičasta. Volim i sivu, srebrnu, a od pre nekoliko godina i belu.

Vlada: Crnu i crvenu.

Smatrate li da za dobar stajling mora da se potroši mnogo novca?

Ivana: Ne, ako imate osećaj za kombinovanje i ako ste iskreni prema sebi šta vam dobro stoji, a šta ne. I sa dvesta evra je ponekad dovoljno da se obučete veoma lepo.

Vlada: Apsolutno ne.

Vežbate li redovno?

Ivana: Skoro svaki dan idem u teretanu. Subotom posle treninga obavezno odem u saunu, a kada je lepo vreme vozim rolere. Ipak, najviše volim da budem na moru, a plivanje je idealno za održavanje figure.

Vlada: U zdravom telu, zdrav duh. Stalno vežbam.

Šta najviše volite da nosite tokom jeseni?

Ivana: Čizme i kapute. Obožavam da nosim natkolenice i dokolenice preko najlon čarapa raznih desena, ali uglavnom tamnih boja.

Vlada: Džempere.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 216. broju magazina Story 20. novembra 2009. godine.

makonda-tracker