ISTORIJSKI USPEH

Još jedna Sara zasenila svet svojom lepotom: Zanosna Srpkinja prva pratilja svetske Miss turizma

0


Svetski izbor u turizmu za najlepšu devojku planete održan je 27.01.2018 u gradu Melaka u Maleziji, a baš naša devojka bila je tema o kojoj se pričalo... 

foto: Promo
foto: Promo

Pobedila je devojka iz Kolumbije, dok je predstavnica Miss turizma Srbije
Sara Miletić (20) proglašena drugom pratiljom.


To je definitivno najveći uspeh srpskih lepotica postignut na međunarodnim
takmičenjima.

 

foto: Promo

Za one koje to zanima, plasman ostalih učesnica u prvih pet je sledeći:
#MissTourismWorld 2017/2018
Winner - Colombia
1st Runner-up - Peru
2nd Runner-up - Serbia
3rd Runner-up - Malaysia
4th Runner-up – Mongolia

 

foto: Promo

Ovo je drugi veliki uspeh Srbije u protekle tri godine na međunarodnim takmičenjima u lepoti. Sara Stojanović je pre dve godine 2015/16 na ovom svetskom izboru proglašena trećom pratiljom u Maleziji. Sada je Srbija napravila korak više, gde je naša prelepa Beograđanka Sara Miletić (20) proglašena drugom pratiljom, i tako ostvarila istorijski uspeh Srbije na međunarodnim takmičenjima kad je lepota u pitanju.

 

foto: Promo


Sara kaže da je presrećna što je upravo ovako predstavila Srbiju, koja se nalazi u srcu Balkana u jugoistočnoj Evropi, gde se susreću razne civilizacije, kulture, vere, klime i reljefi.

 

Drago mi je što nosim najlepše uspomene iz Malezije prijateljske zemlje Srbije. U protekle tri nedelje koliko su trajale pripreme za ovo svetsko takmičenje, imala sam priliku da upoznam kulturu i tradiciju raznih zemalja sveta koje su ovdje učestvovale. U mojim nastupima pred medijima, razgovoru sa žirijem, druženju sa devojkam iz čitavog sveta, uspela sam na najbolji način da svima dočaram gde se nalazi moja Srbija, Beograd, kakav smo mi narod, koji je poznat po velikom gostoprimstvu, da je u mojoj Srbiji najbolji provod  i da se ponosimo odličnim sportistima i svetskim poznatim naučnicima poput Nikole Tesle i Milutina Milankovića.
Pozvala sam devojke širom sveta, svetsku organizaciju i mnogobrojne ljude koje sam upoznala na ovom svetskom takmičenju da dođu u Srbiju i posete moju zemlju, da uživaju u njenim čarima kao što i ja uživam svaki dan," kaže Sara.

 

makonda-tracker