Ivana Kukrić: Raskošna gracioznost

Pošto se uvek oblači u skladu sa svojim raspoloženjem, manekenka Ivana Kukrić ponekad uživa u eksperimentisanju s raznim modnim stilovima, a drugi put u svedenim odevnim kombinacijama
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Jedna od najuspešnijih manekenki s ovih prostora koja već godinama živi i radi u Americi, Ivana Kukrić, izuzetno je posvećena brizi o svom izgledu. Iako je pravi ljubitelj mode, na prvom mestu lepih i kvalitetnih stvari, ova crnokosa lepotica uvek nosi samo ono u  čemu se dobro oseća. Veoma je sklona eksperimentisanju i tokom svih ovih godina bavljenja modelingom imala je prilike da nauči dosta toga o odevanju, zbog čega najčešće bira svedeniji stil oblačenja. Ivana ne preferira šarene kreacije, osim u letnjem period kada često nosi dugačke haljine sa cvetnim desenima. Pastelne boje su njen najčešći izbor, ali cipele su definitivno ono što je za nju fetiš. Neke od parova obuće kojima nije odolela služe joj samo za gledanje jer ih skoro nikada nije obula. Kukrićeva je veliki ljubitelj kreacija modnog dizajnera Darka Kostića, čiji rad prati od samog početka, a za njegove modele kaže da su jedinstveni i nikada ne izlaze iz mode.

Da li i privatno nosite kreacije Darka Kostića?

- Izuzetno volim Darkove modele i nekoliko stvari koje je kreirao već godinama rado oblačim jer su vrlo moderne. Njegove kreacije su neprolazne.

Koliko vam je bitno šta ljudi misle o vašem stilu odevanja?

- Vrlo mi je bitno kako se osećam i da mi to što obučem dobro stoji. Dugo sam živela u Njujorku i zbog toga sam se potpuno oslobodila nametanja modnih pravila. Oblačim se isključivo u zavisnosti od trenutnog raspoloženja.

Koliko ste spremni na modne eksperimente?

- S obzirom na to da sam već dugo u modnom poslu, eksperimentisanje mi nije strano. Volim ekscentrične i  nespojive kombinacije, ali isto tako volim jednostavnost u kojoj se ponekad najbolje osećam.

Da li postoji garderoba koju nikada ne biste privatno obukli, a nosite je na pisti?

- Naravno da postoji. Ne volim životinjski print i privatno ga  nikada ne bih obukla, iako ga na pistama često nosim.

Čije modne savete slušate?

- Ne bih mogla da kažem da slušam bilo koga. Oblačim isključivo ono što mi se dopada i obrnuto, bez obzira na to šta mi neko savetuje.

Imate li uzora u oblačenju?

- Nemam uzore ni kada je reč o oblačenju, a ni kada je moja profesija u pitanju. Mogu samo da kažem da mi se dopadaju stilovi Sijene Miler i Kejt Mos, ali to što njih dve nose ne može svako da iznese i da uz to lepo izgleda.

Da li odeća prati vaše raspoloženje?

- Naravno. Oblačim se u zavisnosti od raspoloženja, pa sam nekad željna eksperimentisanja. S druge strane, ima situacija kada volim svedenu i jednostavnu garderobu.

Koliko vam je bitan donji veš?

- S obzirom na to da mi je udobnost na prvom mestu, volim  pamučni donji veš. Živim u Americi, pa uglavnom  kupujem Victoria's Secret komade koje obožavam i u njima se osećam drugačije i posebno.

Imate li modni fetiš?

- Cipele. Obožavam ih i retko mogu da odolim lepoj obući. U svom garderoberu imam neke koje sam svega jednom  obula, ali uživam da ih gledam, sakupljam i gomilam.

Koliko vam je bitno kako je muškarac pored vas odeven?

- Volim da vidim dobro obučenog muškarca i izuzetno mi se sviđa  kada vidim da ima stila.

Da li nekada nosite zajedno veliki dekolte i mini suknju?

- Ne, jer to jednostavno ne ide jedno s drugim. Inače nisam ljubitelj velikog dekoltea.

Hranite li se zdravo?

- Imam sreću da volim uglavnom zdravu hranu, tako da možda iz tog razloga nemam problema s kilogramima.

Da li biste neke od stvari u kojim ste se fotografisali za Storyjev modni editorijal nosili i privatno?

- Naravno, јеr volim Darkove modele, njegov stil  i dobro se osećam u njima.

Šta je, po vašem mišljenju, više seksi: crna elegantna i uska haljina ili kratka mini suknja?

- Uvek bih se odlučila za crnu elegantnu haljinu.

Koliko često nosite šešire?

- Leti ih nosim često kako bih se zaštitila od sunca.

Dopadaju li vam se razigrani, šareni deseni?

- Volim boje, ali ne uvek i šarene motive. Leti ih, naravno, više nosim jer obožavam duge, šarene haljine. Prednost ipak dajem pastelnim nijansama koje su, po mom mišljenju, pravi izbor za leto.

Posećujete li modne revije privatno?

- Ne baš često, ali ako je u pitanju dizajner koga volim i cenim, onda vrlo rado odlazim na njegovu reviju i beskrajno uživam u novim modelima.

Jeste li nekada na revijama nosili garderobu neodgovarajuće veličine?

- Kod nas se to češće dešava nego u inostranstvu, ali to je razumljivo s obzirom na mogućnosti i budžet kojima dizajneri raspolažu. 

Idete li često u šoping?

- Živim u inostranstvu, tako da i svoj šoping obavljam uglavnom u Americi. Ne idem nikad ciljano u kupovinu, već stvari uglavnom biram nasumice. Volim nekoliko radnji u Njujorku i Los Anđelesu, gde uglavnom kupujem ono što mi treba. Sve što imam, nabavila sam u ta dva predivna grada. U inostranstvu je daleko veći i bolji izbor odeće.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 254. broju magazina Story, trećeg avgusta 2010.

makonda-tracker