Papir i olovku u ruke

Naglašena ramena, beli aksesoari, pastelni modeli: 6 trendova od kojih nećemo moći da pobegnemo tokom 2018. godine (FOTO)

0

Znate i sami, čim se novi trend "rodi" te se nađe u fokusu fashionista - već sutra ga neki drugi može zameniti! Iz tog razloga, modni eksperti su glasali i odlučili kojih šest trendova će biti u epicentru mode iduće godine - a to je nepromenljiva odluka.

foto: Giphy.com
foto: Giphy.com

Šljokice

Kada je napolju tmurno, kada ste neraspoloženi, ovo je komad koji podiže raspoloženje u trenu. Šljokice su tu da začine stvar", prenosi Elle. "Ne budite stidljivi, vreme je da se konačno malo zabavite kroz modne komade sa ovim šljaštećim dodatkom!", kaže Marina Larod, direktor modnog odeljenja u njujorškom Barnizu.

Trenč mantil

Mada zvuči prilično standardno, činjenica je da povratak staroj dobroj klasici nikada ne može da izneveri. Postoji razlog zašto je toliko dizajnerskih kuća trenč uvrstilo kao nezaobilazan komad svojih kolekcija za proleće - leto 2018", dodaje ona.

Naglašena ramena

Trend koji je oživeo Denma Gvasalia u Vetementsu i Balenciagi, vrlo brzo je postao opšte prihvaćen, posebno od strane strit stajl zvezda. Ova osvežavajuća odvažnost na odeći biće i te kako nosiva u 2018, dajući izgledu ozbiljnost koju poseduju samo retro komadi", kaže Šenon Šafer, viši direktor u Nordstromu.

 

A post shared by Who What Wear (@whowhatwear) on

Moćni pasteli

Nijanse ljubičaste i nežno plave boje, ali upadljivi tonovi, te bebi žute nijanse trebalo bi da se nađu na vašem modnom radaru. Ove boje svoj stilski zadatak najbolje izvršavaju ukoliko se nalaze na komadima čistih linija, ali u paru sa onima dekonstruisanog ili pomalo nekonvecinalnog kroja. Obratite pažnju na suknje iz Misoni kolekcije za proleće - leto 2018, zatim pojedine komade Viktorije Bekam, Versače i Maks Mara odela, to je više nego dobra polazna tačka za inspiraciju", objašanjava Koko Čan, šef odeljanja ženskih akseosara na Stajl bopu.

Odela

Povratak odela je jedan od trenutno najvećih trendova. To podrazumeva i komade preuzete iz ovog kompleta i uparene u svedeniji izgled, poput basic majice i jeansa nadograđenih blejzerom. U 2018. naglasak će biti na nešto odvažnijim komadima, jer izazovi kao i uvek rastu sa sezonama. Zato potražite komade sa duplim kopčanjem i jakim naramenicama", savetuje Loren Jerkes, direktorka nabavke i prodaje za brend Rivolv.

 

A post shared by Fashion in Pills (@fashioninpills) on

Beli aksesoari

Beli detalji, bilo da su u pitanju tašne ili cipele, pa čak i određeni komadi nakita imaju moć da u trenu nadograde stajling. Mada se bele čizme možda ne čine kao najpraktičnji izbor, verujte i te kako da zaslužuju svoje mesto u vašoj garderobi. Nema određenih pravila kako bi beli aksesoar trebalo da se nosi, u pitanju je stilski trik koji se nosi sa bukvalno svim", objašnjava Aiken.

 

A post shared by Viù! (@viu_ecpe) on

 

makonda-tracker