Nina Radulović: Gradska avantura

Svoje maštovite odevne kombinacije voditeljka Nina Radulović obavezno ukrašava efektnim komadima nakita, a iako uživa u tumaranju po prodavnicama, kombinovanje novih i zaboravljenih komada odeće pričinjava joj jednako zadovoljstvo
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Rukovodeći se pravilom da kupuje samo ono u čemu će joj u svakoj prilici biti ugodno, lepa voditeljka TV Prva Nina Radulović svoj stil zasniva na ženstvenosti i fleksibilnosti. Činjenicu da moda savremenog doba dozvoljava sve, ova vitka brineta maksimalno koristi za ispoljavanje svoje sklonosti da spaja nespojive komade garderobe i asesoara. Nina nam je pre godinu dana priznala da je kupoholičarka, kao i da njena slabost za koju nikada ne žali novac jesu cipele. Jedina stvar koja joj u šopingu neretko remeti koncepciju jeste to što nosi broj 41 koga često nema u prodavnicama. Međutim, Nina je i za to pronašla rešenje, čim naiđe na željeni par u svojoj veličini, bez oklevanja ga kupuje.

Koliko se vaš stil odevanja promenio od kada ste postali TV lice?

- Uvek je prilagođen prilici i potpuno nezavisan od posla kojim se bavim. Privatno, ostala sam ona ista Nina sa svim šarenim i zveckavim detaljima na sebi, koje sam volela da nosim i pre nego što sam počela da se bavim javnim poslom.

U kojim situacijama ste spremni na modno eksperimentisanje?

- Uvek! Svoj stajling stalno osvežavam novim detaljima raznih boja i stilova. To ipak najčešće radim kada se pripremam za večernji izlazak.

Stvar koja je po vašem mišljenju neizbežna za predstojeće leto...

- Vanvremenske starke i naravno neizbežne udobne baletanke.

Koje mesto zauzima garderoba na vašoj listi prioriteta?

- Ako se prosečan čovek oblači jedanput dnevno, u tom smislu kvarim prosek. Ja se ponekad presvučem i po tri puta tokom dana i zato shvatam da je to možda ne ritual, ali svakako važna navika u mom životu. To ne radim samo mode radi, već zato što se uvek prijatnije osećam kad na sebi imam čistu i mirisnu garderobu.

Pratite li modne trendove?

- Da, ali im ne robujem. Dešava mi se da iz ormara izvučem nešto prepotopsko pa ga prilagodim ovom vremenu. Za takve kombinacije starog i novog odlično mi posluže mamini devojački kaiševi i cipele.

Mora li torba uvek da se slaže sa cipelama?

- To je nekad bio imperativ u modi, ali odavno više nije tako. Moda ovog veka dozvoljava neslaganja svake vrste. Za moj ukus, dovoljno je ako je torba neobična i sama po sebi atraktivna da mogu da je ponesem u svakoj prilici.

U čemu vaše stopalo izgleda ženstvenije - u baletankama ili cipelama sa štiklama?

- Mada zbog visine češće nosim baletanke, žensko stopalo uvek više dolazi do izražaja u obući sa potpeticom. U poslednje vreme uživam da obujem cipele sa visokim štiklama, ali sigurna sam da i nežna, romantična baletanka, uz neku lepršavu prolećnu haljinicu, može impresionirati onoga ko posmatra stopalo.

Koja je najglamuroznija stvar koju imate u svom ormanu?

- Jedna haljina iz butika koji me je oblačio za emisiju Survivor - povratak u civilizaciju. Reč je o kratkoj, crnoj, disco haljini, koja sa prednje strane celom dužinom i širinom ima crne lakovane pločice u vidu tokica.

Šta smatrate vrhuncem neukusa?

- Nekada sam mislila da je to kombinacija šortsa i štikli, a danas mi se, recimo, to dopada. Po mojim sadašnjim kriterijumima, to je ono što nikada ne nosim - šareni sako u kombinaciji sa šarenim pantalonama.

Koji komad garderobe bi svaka žena trebalo da poseduje?

- Nema univerzalnog stila, pa zato nema ni pravila. Ali ako bi me drugarica pitala šta treba da ima u ormaru kao sigurnu alternativu za situacije kada nema ništa lepše i modernije da obuče, rekla bih joj da je to definitivno mala crna haljina.

U kakvoj odevnoj kombinaciji muškarac može da vam zapadne za oko?

- U moderno pocepanim farmerkama, nekoj običnoj pamučnoj majici i starkama. To je tako mladalački.

Koji deo tela volite da istaknete garderobom?

- Valjda bi trebalo da to bude najzgodniji deo tela, ili bar onaj za koji mislimo da to jeste. Čini mi se da je kod mene dužina nogu zanimljiva, pa upravo njih često ističem različitim mini suknjama.

Koji modni detalj vas oduševljava?

- Nakit. On je sastavni deo svake moje odevne kombinacije, nezavisno od doba dana i prilike. Zato sebe stalno čašćavam novim komadima.

Jeste li kupoholičarka?

- U određenim dobima godine jesam, a upravo je proleće moj idealan period za šoping. Dolazi leto, moje omiljeno godišnje doba kada imam običaj da garderober ispunim novim krpicama za vrele dane.

Za koji deo garderobe ste uvek spremni da izdvojite veliku sumu novca?

- Za cipele, odnosno čizme. Nikako ne mogu da objasnim sebi otkud ta manija za cipelama. Stalno ih menjam, i stalno hoću još. S obzirom na to da nosim broj 41, koji obično u radnje stiže u jednom paru, ako samo čujem da ga u prodavnici imaju, valjda iz straha da mi ne nestane, ja kažem spakujte!

Za koju modnu epohu biste rekli da je bila zlatno doba ženstvenosti?

- Lično volim aktuelnu, savremenu epohu i današnju modu koja je fleksibilna i dozvoljava mnogo toga. Rekla bih da su mi omiljene osamdesete, prenesene u ovo vreme. To je spoj ženstvenosti, koja se ističe kaiševima u struku, i lepršavosti oličene u svim onim šarenim haljinama.

Vodite li računa šta ste obukli i ako idete samo do pijace?

- Uvek vodim računa šta imam na sebi. Pijaca je mesto na kome je verovatnoća da nekoga sretnete jednaka kao i u kafiću. Volim da sam uvek doterana, tako da mogu svakome da se obratim, a da se ne osećam neprijatno.

Čini li odelo čoveka?

- Moda je definitivno važan segment današnjice. Čovek bi mogao da živi bez svih onih stilova kroz vekove, ali ne i bez evolucije u svojoj duhovnosti, obrazovanju i vrednostima. Ako ne radimo na sebi, nijedan modni detalj neće nam pomoći. Zato treba povremeno skinuti odelo i ostati nag, jer naša različitost je u našim osobenostima, a ne u oblačenju.

Danka Grubačić

Tekst je objavljen u 192. broju magazina Story, 26. maja 2009. godine.

makonda-tracker